fbpx
 • Home
 • Wat is link juice?
Samen een project starten?
 • Row Main Title Article Content Block

  Link juice is de een term afkomstig uit de SEO-wereld. Link Juice staat voor de waarde of ook wel de kracht die aan de website wordt gegeven via links vanuit interne en externe bronnen. Websites krijgen allemaal een zoekmachine ranking, linkjuice wordt gezien als een aanbeveling van uw website en is een van de belangrijkste factoren als het gaat om het bepalen van jouw website in de zoekmachineranking. Elk link geeft wat waarde door aan je website en dat noemen we link juice. De autoriteit, in andere woorden hoe goed deze link juice is, is afhankelijk van welke websites naar jouw website linken.

 • Hoe krijg je een hoge zoekmachine ranking?

  Dat kan op veel verschillende manieren, een voorbeeld hiervan is linkbuilden. Hierbij ruil jij je links met een andere website houder en link je dus naar elkaar toe vanaf iedereen zijn of haar website, maar het kan ook dat gebruikers van jouw website uit zichzelf gaan linken. Een voorbeeld hiervan is dat een gebruiker in zijn of haar blog enthousiast over jouw website gaat schrijven en hierbij naar jou linkt zonder dat je daar naar gevraagd hebt.

 • We gaan er even vanuit dat alle pagina’s die linken dezelfde autoriteit hebben. Stel dat je als website-eigenaar meerdere links naar je website krijgt van website B en website C, hierdoor stijgt jouw linkjuice en wordt jouw zoekmachine ranking hoger. Maar hoe zit dat dan met website B en C? Als zij ook weer vanuit andere websites worden gelinkt krijgen ze ook meer link juice. Maar hoe meer websites naar jouw website linken, hoe meer link juice. Daarbij kan het natuurlijk ook zijn dat website A naar website B linkt, website B naar website C en website C weer naar A.

 • Link juice heeft effect wanneer het komt van pagina’s met relevante content, een hoge PageRank, goede kwalitatief content, hoge verschijningen in de zoekmachineresultaten, content vanuit gebruikers en pagina’s met relatief weinig outbound links. Belangrijk is dus dat als er wordt gelinkt dat dit van goede pagina’s wordt gedaan, hierdoor heeft de linkjuice meer effect en heb je er daadwerkelijk wat aan.

 • We hopen je in deze marketing blog wat meer te hebben geleerd over link juice. In conclusie is het belangrijk dat je jouw een hoge link juice heeft een PageRanking om hoor in de zoekmachine ranking te komen. Hoog in de zoekmachine ranking betekent natuurlijk dat je beter kan worden gevonden door klanten en potentiële klanten. Mocht je beginnen met linkbuilden en je link juice willen verhogen is het belangrijk om kritisch te zijn over de pagina’s waar je naartoe gaat linken want kwaliteit staat boven kwantiteit. Succes!

 • Contact