fbpx
 • Home
 • Wat is een 301 redirect en waarvoor gebruik je ze?
Samen een project starten?
 • 301 Redirecten

  U heeft het vast weleens meegemaakt, u bezoekt een website die u per direct naar een andere website doorstuurt. Op dat moment bent u doorgestuurd door een 301 redirect en er zijn een aantal redenen waarom deze ingezet kan worden. Een van de voornaamste redenen om gebruik te maken van een 301 redirect, is als er een migratie van een website plaats heeft gevonden van het ene domein naar het andere domein. Op die manier kunt u de waarde van uw huidige pagina behouden en baat blijven houden van bestaande links die al naar die pagina leiden. Zo zorgt u ervoor dat het voor uw bezoekers makkelijk blijft om zonder moeite op de juiste pagina te belanden.

 • Nieuw gebruikersinterface en nieuwe rapporten

  Een 301 redirect maakt het makkelijker voor vaste bezoekers van uw website, die al regelmatig uw website bezoeken. Door gebruik te maken van een 301 redirect zorgt u ervoor dat deze bezoekers niet voor een niet bestaande pagina of een 404 error. Zo zorgt u voor een voor de bezoeker onopvallende en snelle manier om toch op de juiste pagina te belanden. In de meeste gevallen zal het de bezoeker niet eens opvallen dat hij of zij is doorgestuurd naar een andere pagina.

 • Wat doet een 301 redirect eigenlijk precies?

  301 is een HTTP status code die de webserver naar de browser stuurt. Een 301 is een signaal dat zorgt voor een permanente redirect van de ene URL naar de andere, op die manier worden alle gebruikers die een aanvraag naar de oude URL sturen, automatisch doorgestuurd naar de nieuwe URL. Een 301 plaatst zich boven alle andere items die geladen moeten worden op de oude URL, zodat het eerste wat de pagina doet is de bezoeker doorsturen naar de nieuwe URL. Op die manier zal er geen onnodige laadtijd plaatsvinden en zal de bezoeker zonder verlies van tijd doorgestuurd worden naar de juiste URL. Dit zorgt voor het behoudt van de waarde van de oude URL, terwijl het geen nadelige effecten heeft voor bezoekers van de oude URL.

  Andere voordelen 301 redirect

  Een ander voordeel van een 301 redirect is dat zoekmachines zien dat er een migratie plaats heeft gevonden. Door het hebben van een handige status code, weten zoekmachines zoals Bing en Google ook waar de content van de vorige URL naartoe is verplaatst. Op die manier kunnen zoekmachines zoals Google en Bing hun index up-to-date houden, dit is ook een van de redenen dat een 301 redirect erg belangrijk kan zijn voor de SEO van een website.

 • Contact