• Home
 • Waarom is het updaten van je wachtwoorden belangrijk?
Samen een project starten?
-- particles
 • 24 november: Internationale Verander Je Wachtwoorden Dag

  24 November is gedoopt tot Nationale Verander je Wachtwoorden Dag! Tegenwoordig wordt het steeds belangrijker om jezelf goed te beschermen tegen cybercriminelen. Dagelijks worden er mensen opgelicht door deze criminelen. Je wilt hier natuurlijk geen slachtoffer van worden. Daarom willen we zoveel mogelijk aandacht brengen aan de veiligheid online. Een van de dingen die je kunt doen is periodiek je wachtwoord veranderen en hem zo lastig mogelijk maken. Enkele tips die we je kunnen geven over het veranderen van je wachtwoord en waarom dit wordt gedaan vertellen we je nu.

 • Kies geen voor de hand liggende wachtwoord

  Iedereen heeft vroeger wel eens een wachtwoord gehad waarbij ze de naam van hun kat hadden gepakt met ‘123’ erachter. Zo maak je het voor criminelen wel heel erg makkelijk. Helemaal als er op social media foto’s te zien zijn met de naam van je kat. Kies er daarom ook voor om iets geheel anders te kiezen. Er zijn genoeg handige programma’s waarmee jij jouw wachtwoord gemakkelijk kunt veranderen. Deze zullen we straks voor je gaan bespreken.

 • Gebruik niet 1 wachtwoord voor meerdere websites

  Om te voorkomen dat hackers met 1 wachtwoord al je accounts kunnen hacken, moet je meerdere wachtwoorden hebben voor verschillende accounts. Zo kunnen ze niet tot alles toegang krijgen met maar 1 wachtwoord. Enkele tips voor het beveiligen van je wachtwoord zijn als volgt:

  • Kies voor minimaal 8 tekens in je wachtwoord
  • Maak gebruik van minimaal 1 woord en verschillende cijfers
  • Maak geen gebruik van makkelijk te raden combinaties zoals geboortedata
  • Gebruik nooit 1 woord als wachtwoord
  • Maak gebruik van speciale tekens om het nog moeilijker te maken
 • Verander regelmatig je wachtwoord

  Een van de doelen van Internationale Verander Je Wachtwoorden Dag is dat er aan het licht wordt gebracht dat het veranderen van je wachtwoorden heeel belangrijk is. Als je wel eens een website hebt gebruikt waarvoor je moet inloggen, worden die gegevens bewaard. Soms weet je niet eens meer waar je een account voor hebt. Als je hiervoor jouw standaard wachtwoord gebruikt, dan hebben hackers hier toegang tot gekregen. Dan is het enorm belangrijk dat je ook voor andere websites je wachtwoord veranderd.

 • Kom erachter of jouw wachtwoord is gelekt

  Gelukkig zijn er ook tools waarmee je gemakkelijk kunt zien of jouw wachtwoord ooit gelekt is. Websites als Avast en HaveIBeenPwned zijn er om te checken of jouw gegevens ooit zijn gelekt bij grote websites. Het is handig om beide websites te gebruiken om zo zeker te weten dat je veilig bent. Daarom raden we erg aan om geen ‘standaard’ wachtwoord te gebruiken voor allerlei verschillende websites.

 • Tools voor het veranderen van je wachtwoord

  Om het updaten van je wachtwoord iets makkelijker voor je te maken helpen wij je met een tool om je wachtwoord zo sterk mogelijk te maken. Er zijn genoeg verschillende tools online die je kunt gebruiken voor het genereren van een sterk wachtwoord. Tegenwoordig genereert Google zelfs zelf een sterk wachtwoord voor je. Toch kun je ook gebruik maken van tools zoals LastPass. Met LastPass kun je niet alleen sterke wachtwoorden genereren, maar nog meer om je online veiligheid te bewaken. 

 • Als je geen ster bent in het onthouden van wachtwoorden

  Kun je je wachtwoorden echt niet allemaal onthouden? LastPass maakt gebruik van de beste beveiliging en daarmee kun je gemakkelijk je wachtwoorden bijhouden in LastPass. Het kiezen voor een sterk wachtwoord kan namelijk misschien heel veilig zijn, maar niet altijd even praktisch. Helemaal niet als je verschillende sterke wachtwoorden hebt. Met LastPass kun je deze gemakkelijk opslaan en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. 

   

  Hulp nodig bij je online veiligheid? Vraag Webelephant om advies.

  Vraag ons om advies
 • Contact