fbpx
 • Home
 • Strengere regels voor online verkopers
Samen een project starten?
 • Strengere regels voor online verkopers

  Vanaf 28 mei 2022 gelden er extra regels voor online verkopers. Het gaat erom dat consumenten beter beschermd worden, en niet (meer) misleid. Nepreviews, personalisatie en marketplaces zijn onder de loep genomen en worden ofwel verboden, of er moet meer duidelijkheid over komen. We hebben de nieuwe regels voor je op een rijtje gezet.

   • Online reviews moeten echt zijn
    Nepreviews moeten worden verwijderd en mogen in de toekomst niet meer geplaatst worden. Daarnaast moet je als verkopen duidelijk aangeven waar een review vandaan komt, hoe er wordt omgegaan met positieve en negatieve reviews, hoe de gemiddelde reviewscore is bepaald en of er daarbij sprake was van een beloning. Valse beoordelingen én aanbevelingen van consumenten is onder alle omstandigheden verboden vanaf 28 mei 2022.

   

   • Duidelijk zijn over gepersonaliseerd aanbod
    Als je gebruik maakt van personalisatie op je webshop, dan moet je daar vanaf nu heel duidelijk over zijn. Vóór de aankoop, moet je de consument informeren over dat het product een gepersonaliseerd aanbod is. Veel personalisatiepartijen zullen hier zelf ook al mee aan de slag zijn gegaan zodat deze nieuwe regel niet overtreden wordt. Vraag dit zeker goed na!

   

   • Informatieverplichtingen bij online marketplaces
    Marketplaces moeten consumenten vóór de aankoop informeren met wie zij zaken doen. Daarnaast moet het duidelijk zijn bij wie de consument terecht kan voor wat (herroepingsrecht, retouren etc). Dit moet dan ook op een toegankelijke en begrijpelijke plek te vinden zijn.

   

  • Van-voor prijzen
   Nieuwe regels voor het adverteren en communiceren met kortingen zijn nog niet afgerond, dus vooralsnog gelden bestaande regels. De verwachting is echter wel dat er later dit jaar strenge regels verwacht worden met betrekking tot (nep)van-voor prijzen, (nep)kortingen en (nep)aanbiedingen.

  Kijk dus goed naar je business, ben je momenteel regels aan het overtreden? Bepaal dan wat je hieraan kunt veranderen of dat je misschien moet schakelen met andere partijen. Heb je hier hulp bij nodig? Neem dan contact op met on e-commerce team, zij kunnen je er bij begeleiden.

  Bron: ACM

  Neem contact op
 • Contact