SEO

SEO: waarom je niet zonder kan

De afkorting SEO staat voor Search Engine Optimization. Kort gezegd houdt dit in dat webpagina’s geoptimaliseerd worden om hoog in de organische zoekresultaten van Google te komen. Wanneer consumenten zoeken naar een bepaald product dan krijgen ze onder meer advertenties te zien en eventueel Google Shopping-resultaten. Deze twee advertentiemogelijkheden binnen Google vallen onder de SEA marketing. SEO marketing echter, pas je toe op de zoekresultaten die Google ‘normaal’ geïndexeerd worden (zie afbeelding).

In tegenstelling tot SEA en Google Shopping, brengt goede SEO marketing geen extra adverteerkosten met zich mee.

Wat moet je doen aan SEO marketing?

SEO marketing zijn eigenlijk alle werkzaamheden die eraan bijdragen om een webpagina hoger in de organische zoekresultaten te krijgen. Bij Webelephant zijn wij voor ruim tweehonderd klanten dagelijks bezig met SEO. Wat wij voor jou aan SEO marketing kunnen doen? Een paar voorbeelden van SEO op een rijtje:

SEO content

Een goede tekst op basis van SEO is belangrijk om goed geïndexeerd te worden met jouw diensten en/of producten. Wij weten precies wat er moet gebeuren om goede SEO content te schrijven. Denk bijvoorbeeld aan:

  • De juiste html-tags
  • Goede ratio, trefwoorden en tekst
  • Relevante titel en description tags
  • Uniciteit van de SEO tekst

SEO en structuur van landingspagina’s

Een goede landingspagina-structuur helpt een goed backlink profiel te bevorderen. Dat is ongelofelijk belangrijk voor je SEO marketing. Met een backlink profiel worden de uitwisselingen bedoeld van links met andere sites. Even simpel gezegd: hoe meer andere websites verwijzen naar jouw webpagina’s (omdat ook zij jouw site relevant vinden voor consumenten), hoe beter Google je SEO beoordeelt.

SEO en linkmanagement

Een goede structuur van landingspagina’s is een onderdeel van onze linkmanagementstrategie. Ten onrechte wordt linkmanagement vaak onderschat omdat bij veel marketeers de overtuiging bestaat dat dit voor SEO niet meer van belang zou zijn. Maar het is in werkelijkheid nog steeds de belangrijkste onderscheidende factor binnen SEO marketing, je kan er snel resultaat mee behalen. Door middel van onze SEO strategie omtrent landingspagina’s maar ook op andere gebieden, weet je zeker dat jouw backlink profiel staat als een huis zodat je webpagina’s goed geïndexeerd worden.

SEO bij Webelephant?

Meer weten over SEO bij Webelephant? Neem contact met ons op of maak een afspraak en we overleggen met jou de mogelijkheden op het gebied van SEO marketing. Bel 076 886 73 77 of mail info@webelephant.nl. Webelephant is de specialist op het gebied van SEO die jouw online onderneming vooruit helpt.

Want to know more?