fbpx

SEO Migratie Checklist

Onze Marketing Specialisten zetten hoog in op SEO

Je website migreren stop niet bij een nieuw design en een nieuwe backend. Lees hier hoe je je SEO waarde mee migreert.

  • Website migratie

    Als je je website gaat migreren, dan kan het overweldigend zijn wat er allemaal staat te gebeuren. Een nieuwe webshop, een nieuw design, en/of een nieuwe achterkant. Een website migreren is niet niks. Het is geen kwestie van kopiëren en plakken. Nee, er komt veel meer bij kijken.

  • Soorten website migraties

    Er zijn verschillende soorten website migraties mogelijk, en afhankelijk van welke soort jouw website ondergaat, heb je verschillende handelingen te verrichten.

    1. 1. De ‘simpele’ url-migratie
      Hierbij ga je veranderen van website url. Was het eerst www.jouw-website.nl, dan is het nu bijvoorbeeld www.jouwwebsite.nl. Dat betekent dat elke oude url die op het internet te vinden is, zal moeten worden aangepast en doorgestuurd. Zowel intern (binnen je website: menu/interne links/footer) als extern (emails/advertenties/linkpartners/artikelen/blogs)
    2. 2. De ‘complexe’ url-migratie
      In het geval van de complexe url-migratie, ga je van meerdere domeinen naar een domein. Je hebt bijvoorbeeld www.jouwwebsite.nl en www.mijnwebsite.nl, en je wil uiteindelijk met alleen www.jouwwebsite.nl verdergaan. Dat betekent dat je de oude urls van domein 2 moet doorsturen naar domein 1. De reden om dit te doen, is zodat je oude urls niet naar een niet-bestaande website leiden (bijvoorbeeld Google resultaten/urls in artikelen/op andere sites), maar zeker ook omdat je de opgebouwde waarde van de website niet wil weggooien. Door de urls door te sturen, stuur je de waarde ook door naar domein 1.
    3. 3. De platform-migratie
      Deze migratie kan variëren van eenvoudig tot complex. Het gaat hierbij om een migratie van het CMS systeem van de website. Bijvoorbeeld een Magento 1-Magento 2 migratie, een WordPress-Magento migratie, een custom CMS-Magento migratie, of een WordPress naar een nieuwe WordPress migratie (enzovoorts).

    Een platform migratie houdt in dat je bestaande website compleet opnieuw wordt gebouwd in een ander systeem. Je kunt je voorstellen dat dat flink veel werk is, en dat de migratie soepel moet verlopen om zo min mogelijk te verliezen (omzet/SEO waarde/verkeer). Zowel url-migraties komen hierbij kijken, maar ook gehele categoriestructuren, redirectlijsten, productfeeds, sitemaps, content en meta gegevens. 

  • Een SEO migratie is niet simpel

    Zoals je ziet is een migratie van een website echt geen eitje. En dan laten we in dit artikel het design en develop werk nog buiten beschouwing. Hier lees je alle informatie over de navigatie van de website en de online vindbaarheid en bereikbaarheid soepel te laten migreren.

  • De SEO Migratie Checklist

    Om zo goed mogelijk waarde van je website te behouden zijn er een aantal punten die voor de migratie opgepakt zullen moeten worden, en ook na de migratie is het van groot belang dat er zaken goed worden ingesteld. Wil jij je website gaan migreren? Ben je benieuwd wat er zoal bij komt kijken en wat je zeker niet moet vergeten bij een migratie? Wij hebben een SEO Migratie Checklist voor je opgesteld, om niets te vergeten. 

SEO Migratie Checklist

  • Download de checklist