SEO marketing

Landingspagina’s en SEO marketing

Een landingspagina is een handig concept dat goed past binnen de SEO marketing. Er zijn twee type landingspagina’s te onderscheiden, waarbij dit artikel verder ingaat op de pagina waarop een bezoeker ‘landt’, oftewel binnenkomt op je website. Dit hoeft, en is ook meestal niet, een pagina die te zien is in het menu van een site. De landingspagina is een onderdeel van de SEO marketing, bedoeld om de consument vanuit een advertentie of zoekresultaat op de website terecht te laten komen waarna hij of zij kan navigeren naar andere onderdelen van de site.

Waarom is dit belangrijk voor SEO marketing?

Een landingspagina is een manier om verschillende soorten van SEO marketing toe te passen hierop. Met een extra pagina op je site kan je ook extra SEO content kwijt. In deze tekst verwerken we relevante informatie voor de bezoeker die op een bepaald zoekwoord heeft gezocht binnen Google. Op deze pagina kan je vervolgens werken aan de SEO, zoals:

  • Linkbuilden
  • Bulletpoints formuleren
  • Relevante content plaatsen m.b.t de focus van de landingspagina
  • Afbeeldingen plaatsen

En andere belangrijke SEO taken. De landingspagina is kortom een prima SEO marketing tool om mensen te bereiken voor wie een bepaalde zoekopdracht relevant is.

Waarom is een extra landingspagina nodig als er al SEO content op een pagina staat?

Dat is een vraag die we regelmatig krijgen wanneer we SEO marketing bespreken. Stel je voor: als online onderneming bied je kleding aan. Je maakt vervolgens een pagina aan op basis van het zoekwoord ‘heren onderbroeken’ met daarover een goede en relevante SEO tekst. Deze SEO tekst komt zelfs op de eerste pagina van Google terecht. De SEO marketing voor ‘heren onderbroeken’ is gedaan zou je zeggen: iedereen die ‘heren onderbroeken’ zoekt, komt op jouw tekst uit. Alleen zijn er tal van mensen die niet het zoekwoord ‘heren onderbroeken’ gebruiken, maar ‘onderbroeken voor heren’, ‘onderbroek voor mannen’ of talloze andere woordcombinaties. Terwijl die mensen allemaal tot dezelfde doelgroep behoren voor wie jij relevant bent. Maar op de productpagina heb je maar ruimte voor één SEO tekst. Binnen SEO marketing gebruiken we daarom landingspagina’s om zoveel mogelijk mensen te bereiken voor wie jij relevant bent.

Dan plak ik toch gewoon de tekst en verander ik het zoekwoord?

Dat is mogelijk, maar het is geen duurzame SEO marketing. Google indexeert SEO content op basis van relevantie, maar ook op basis van uniciteit. Ervaringen als SEO marketing specialisten leren ons dat informatieve en unieke SEO content altijd het beste is voor een duurzame indexering in Google. Bovendien is de extra SEO tekst ook een manier om jouw online bezoekers beter te informeren over jouw producten. Zo zou je er voor kunnen kiezen om een SEO tekst te schrijven over ‘heren onderbroeken’ met daarin wat je allemaal als webwinkel aan dit soort onderbroeken te bieden hebt. Je zou een landingspagina kunnen maken met een SEO tekst over ‘onderbroeken voor mannen’ waarin je uitleg en advies geeft over het passen van onderbroeken. Belangrijk bij SEO marketing is dan ook een goed een landingspagina netwerk.

Landingspagina netwerk

Een sterke samenhang van content op je site is belangrijk bij duurzame SEO marketing. Landingspagina’s leveren zo een belangrijke bijdrage aan de SEO marketing. Het gaat er in principe om dat je de bezoekers goed informeert over jouw diensten en producten met sterke SEO content. Door dat met verschillende landingspagina’s te doen, kan je verschillende kanten op met de SEO marketing. Door bijvoorbeeld de SEO content naar elkaar linken zodat lezers kunnen doorklikken naar andere relevante informatie. Dit is dan weer goed voor de linkbuilding van je site. Dus voor SEO marketing zijn goede landingspagina’s zeer relevant.

Externe landingspagina’s

Een ander type landingspagina, is een ‘eenvoudige’ Wordpress pagina, welke volledig is geoptimaliseerd op een specifiek, geselecteerd zoekwoord, om bij te dragen aan SEO marketing. Door op deze pagina relevante content te plaatsen, gericht op een zoekwoord dat voor het hoofddomein belangrijk is, kan er doormiddel van linkjes binnen deze teksten naar het hoofddomein, snel een beter SEO marketing resultaat gerealiseerd worden voor het hoofddomein. Deze pagina’s pushen de vindbaarheid van uw hoofddomein omhoog in het zoekresultaat.

Hulp bij SEO marketing

Webelephant beheerst dit soort SEO marketing tot in de puntjes. Wij verzorgen op een kundige manier jouw SEO marketing. Landingspagina’s, linkmanagement, unieke content en nog veel meer; als full service online marketing bureau maken we jouw SEO marketing ijzersterk. Geïnteresseerd in uitmuntende SEO marketing? Vraag een offerte aan of neem contact op met onze SEO specialisten. Bel 076-8867377 of mail info@webelephant.nl en we helpen je op weg.

Want to know more?