fbpx
 • Home
 • Meer volgers en bereik op Instagram
Samen een project starten?
 • Groeien op Instagram

  Wil je groeien op Instagram? Dan hebben we 8 tips die je kunt gebruiken om meer uit je Instagram pagina te halen. Onze eigen collega Martijn heeft succesvolle Instagramaccounts waar hij in slechts een paar maanden tijd van 0 naar 40k volgers is gegroeid. Inmiddels staat de teller op 200k, en daar komen nog altijd veel volgers bij. Martijn heeft ondervonden dat het groeien op Instagram niet lastig is, zo lang je maar de juiste informatie hebt. Deze informatie geven we je in dit blog. Begin vandaag nog met het groeien op Instagram.

  1. Speel in op de trends (reels)

  De eerste tip is het inspelen op nieuwe trends. Instagram voegt regelmatig nieuwe functies toe. Om erachter te komen of dit werkt wil Instagram graag dat mensen hier gebruik van maken. Een mooi voorbeeld zijn reels. Instagram heeft mensen beloond die reels plaatsten, door de content te delen op de verkenningspagina. Een reden om goed in de gaten te houden wanneer Instagram iets nieuws implementeert en daar dan zo snel mogelijk gebruik van te maken. Wanneer je ergens de eerste in bent, heb je grote kans om hier ook veel extra volgers uit te krijgen.

  2. Hashtags

  Het gebruiken van de juiste hashtags is voor veel gebruikers nogal lastig. Het vinden van de juiste hashtags kost veel tijd, maar is het zeker waard. Een van de manieren van zoeken op Instagram is aan de hand van hashtags, en dit wordt ook veel gedaan. Wanneer potentieel nieuwe bezoekers op zoek zijn naar een specifiek onderwerp, zullen ze met de juiste hashtags op jouw pagina terecht komen. Gebruik dus #altijd #relevante, maar ook #populaire hashtags.

  3. Gebruik de juiste statistieken

  Je kunt gebruik maken van statistieken binnen Instagram. Dit is heel handig om te gebruiken om bijvoorbeeld te weten wanneer je moet posten. Als je weet dat jouw volgers het meest actief zijn om 6 uur ‘s avonds dan zorg je dat je om kwart voor 6 content klaar hebt staan. Hierdoor krijgen zij gelijk jouw content te zien wanneer ze online zijn. Om dit te zien heb je wel een professioneel account nodig. Dit kun je aanvragen bij de instellingen en is snel gebeurt. Volg deze stappen om over te schakelen naar een professioneel account: Account > Instellingen > Overschakelen naar professioneel account > volg de rest van de stappen. Eenmaal overgeschakeld, kun je statistieken van je Instapagina bekijken en daarop inspelen. Belangrijk is dat iedereen kan overschakelen naar een professioneel account, zowel bedrijven als personen. Eigenlijk wie maar wil.

  4. Interactie met je volgers

  Het kan geen kwaad om met je volgers te praten. Het uitlokken van reacties op je post is zeer belangrijk. Hierover vertellen we straks trouwens nog wat meer. Wanneer je in gesprek gaat met volgers in de comments, betekent dit ook dat Instagram dit ziet als interactie. Dit belonen zij door jouw content te delen met meer mensen. Probeer daarom altijd terug te reageren op een volger die reageert op jouw post. Lok reacties uit door bijvoorbeeld een vraag te stellen, en doe dit ook weer in de comments. Zo ontstaat er een discussie en je post zal een groter bereik krijgen.

  5. Deel stories

  Waarom het plaatsen op je verhaal belangrijk is heeft meerdere redenen. Als eerste hou je je volgers op de hoogte van waar je mee bezig bent. Ook blijf je vaker op de feed van je volgers komen. Dit gebeurt zelfs wanneer ze jouw verhaal niet openen. Ze zien jouw logo of profielafbeelding wel boven verschijnen. Zeer belangrijk om te gebruiken dus. Voor potentiele volgers is je story ook erg belangrijk. Bij de overweging om je te gaan volgen worden vaak even vooraf de stories gecheckt. Als hier niets gebeurt, kan dat een reden zijn om niet te gaan volgen. Probeer dus altijd (relevante) content in je story te hebben. Dus iedere 24 sowieso íets delen. 

  6. Mooie feed

  Je feed is eigenlijk je visitekaartje op Instagram. Het is de eerste impressie die een bezoeker op jouw Instagram pagina krijgt. Een van de manieren om meer volgers te krijgen is daarom ook het mooi designen van jouw feed. Bedenk een stijl en hou deze ook aan gedurende je posts. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een strak en simpele feed, maar je kunt ook voor een kleurrijke feed gaan. Het belangrijkste is vooral dat je de stijl doorzet over alle posts, en dat je iedere keer weer herkenbaar bent voor je volgers.

  7. Uitdagende captions

  Het schrijven van de juiste captions is erg belangrijk. Zo is het belangrijk dat de caption interactie uitlokt bij je volgers. Als je meer reacties en likes je op je post krijgt, zal Instagram je post aan meer gebruikers laten zien. Want als je volgers erop reageren, denkt Instagram dat ook je andere volgers het wel willen zien. Een tweede reden dat de caption zó belangrijk is, is omdat gebruikers even stoppen bij jouw post. Om de afbeelding/video te bekijken, maar ook om de caption te lezen. Hoe langer je volgers stoppen bij jouw post, hoe interessanter de post ook voor Instagram wordt. Op die manier word je post weer vaker getoond en word je bereik enorm vergroot.

  8. Consistentie 

  De laatste tip om te groeien op Instagram is consistentie. Instagram vindt het meest belangrijk dat ze weten dat je pagina actief is. Zo weten zij dat ze je content elke dag weer aan hetzelfde publiek moet tonen. Probeer dus regelmatig te posten. Het aantal keer per week posten is afhankelijk van je branche, of de content die je deelt. Uit cases merken wij dat 2x per dag een zeer goed aantal is om je bereik enorm te vergroten. Zeker in de beginfase van je Instagramaccount is dit echt aan te raden. Je zult gegarandeerd veel meer extra volgers krijgen, en in de statistieken zie je ook dat je bereik enorm vergroot.

  Is 2x per dag te veel voor jou? Dan kun je het ook minderen naar 1x per dag, of een paar keer per week. Let wel, doe het altijd op de juiste tijdstippen en gebruik alle tips die we voor je hebben verzameld.

  Daarnaast weten jouw volgers wanneer ze een nieuwe post kunnen verwachten. Hierdoor komen ze elke dag terug om te controleren of je al hebt gepost. Daarnaast moet je ze natuurlijk niet vol spammen met nieuwe posts, maar dit kun je dan spreiden over verschillende dagen. 

  Het is misschien lastig om het vol te houden, omdat het best lang kan duren voordat je begint met groeien. Toch moet je volhouden, want er komt een punt waarop alles organisch gaat groeien. Als je kunt “bewijzen” aan Instagram dat je een actief account bent die voor lange tijd post, zullen ze jouw content ook gaan tonen aan meer mensen.

 • Contact