fbpx
 • Home
 • Maak je website mobiel vriendelijker
Samen een project starten?
 • Mobile first

  Tegenwoordig is alles ‘mobile first’. Consumenten doen steeds meer onderzoek online en kopen ook vaker online. Vroeger was dit natuurlijk andersom. Veel bedrijven hebben zich nog niet aangepast aan een goed werkende mobiele website. Lees in dit artikel hoe jij je website mobiel vriendelijker kan maken.

  Snelheid is key

  Niets is zo belangrijk als de snelheid van je website. Er is een groot en logisch verschil tussen de snelheid van een pagina voor desktop of voor mobiel. Je desktop heeft vaak een betere processor en kan dus ook sneller pagina’s laden.

  In je telefoon zit een slechtere processor waardoor dus ook afbeeldingen bijvoorbeeld langzamer laden. Ook internet snelheid speelt hier een rol. Hoe je gratis kunt kijken hoe snel je website is lees je hieronder.

  Maak gebruik van tools

  Een handige tool die je kunt gebruiken is Google PageSpeed Insights. Met deze tool krijg je snel en gemakkelijk inzicht in de snelheid en gebruiksvriendelijkheid van jouw website. Het mooie aan deze tool is dat je voor zowel mobiel als desktop kunt kijken hoe goed je website het doet. Dit gebeurt allemaal binnen enkele secondes.

  Je krijgt overduidelijk te zien hoelang het duurt voordat je pagina is geladen, waardoor het trager gaat en wat beter kan. Veel van deze toepassingen kunnen soms vergeten zijn, maar nu is het moment om dit op te pakken. 

  GTMetrix

  Een andere tool die je kunt gebruiken voor het analyseren van je pagina is GTMetrix. GTMetrix geeft je duidelijk aan wat voor cijfer je website krijgt. Ook kun je pagina’s met elkaar vergelijken. Handig om te testen wat beter werkt dus.
  Het mooie van beide tools is dat ze gratis zijn. Je kunt voor GTMetrix een abbonement aanschaffen, maar dit is voor de casual gebruiker niet noodzakelijk. Alle nodige functies die je nodig hebt voor het analyseren van je website zijn gratis.

  Kleinere afbeeldingen

  Een factor voor het mobiel vriendelijker maken van je website, waar je vaak geen idee van hebt, zijn de afbeeldingen. Wanneer je afbeeldingen plaatst zijn deze vaak nog niet “gecompressed”. Wat dit wilt zeggen is dat de afbeelding niet kleiner is gemaakt. Wanneer je een foto maakt is dit vaak van redelijke grootte. Wanneer je op je website een afbeelding plaatst heb je vaak een veel kleinere afmeting nodig dan de originele foto. Met verschillende plug-ins in WordPress of tools op het internet kun jij dit gemakkelijk aanpakken. Het kleiner maken van de afbeeldingen kan vaak al voor enkele seconden sneller laden zorgen.

 • Advies voor een mobielvriendelijke website

  Met deze tips kun je even vooruit om je mobiele website vriendelijker te maken. Onze developers zijn gespecialeerd in het verbeteren van mobiele website en helpen je graag op weg! Vraag ons om advies voor het optimaliseren van jouw mobiele site.

  Vraag ons om advies