fbpx
 • Home
 • Lokale marketing: Online marketing Breda
Samen een project starten?
 • Lokaal is effectief

  Resultaat halen met online marketing in Breda? Webelephant is de ideale partner om samen online succes te boeken. Hoewel het internet nauwelijks grenzen kent, zijn er veel bedrijven die voornamelijk zaken doen in hun eigen regio. Met landelijke campagnes zijn zij dan ook niet geholpen. Een dienstverlener uit Breda, zit er niet altijd op te wachten om veel kilometers te rijden om bijvoorbeeld een offerte uit te brengen. Voor hen is een lokale online marketing campagne in regio Breda een meer effectief plan.

 • Overzichtelijke kosten met gerichte targeting

  Lokale campagnes kunnen zeer gericht worden opgezet. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld je online marketing campagne in Breda enkel in te zetten ten oosten van de Mark. Of kun je je richten op specifieke postcodes. Deze manier van online marketing is niet alleen interessant voor lokale dienstverleners, maar ook voor bedrijven met meerdere vestigingen, franchise organisaties en andere ondernemingen met een zeer gerichte doelgroep. Je kunt hiermee voorkomen dat je online marketing campagnes in Breda voor verschillende vestigingen met elkaar concurreren.. De kosten blijven hiermee overzichtelijk, en successen kunnen per vestiging worden gemeten en gerapporteerd.

 • De mogelijkheden van de zoekresultatenpagina (SERP)

  Online marketing is ontzettend breed. In ons artikelen over SEO en SEA lichten we toe wat alleen al mogelijk is op de zoekresultatenpagina (SERP) van Google zelf. Zowel organisch als betaalde vertoningen komen hierin aan bod, net als de functies die je verder wellicht al talloze keren tegen bent gekomen en waarschijnlijk ook gebruikt. Een goede online marketeer zal van zoveel mogelijk van deze elementen gebruik willen maken. Overal waar jouw bedrijf wordt getoond, is geen ruimte voor de concurrent. Dit maakt het meer waarschijnlijk dat de eindgebruiker die naar jouw dienst of product op zoek is, ook op jouw website of webshop terecht komt.

 • Gepersonaliseerde resultaten in Google

  Lokale marketing is meer waardevol dan ooit. Google laat steeds meer gepersonaliseerde resultaten zien. Dit begint al bij de suggesties die de zoekgigant geeft wanneer je begint met het ingeven van de zoekopdracht. De reden dat Google groot is geworden, heeft te maken met het tonen van wat de gebruiker wil zien en hoogstwaarschijnlijk nodig heeft. Bij een zoekopdracht naar een loodgieter, zal het merendeel van de resultaten lokaal gericht zijn. Google snapt namelijk uitstekend dat als jouw keuken blank staat, je absoluut geen interesse hebt om te wachten op een vakman die uit Twente komt, hoe goed hij zijn online marketing ook voor elkaar heeft. Een zoekopdracht op “loodgieter” vanuit ons prachtige kantoor aan de Mauritssingel in Breda, leverde enkel lokale resultaten op. Ter vergelijking: dezelfde opdracht in Bing leverde enkel landelijke of algemene resultaten op, waardoor voor de gebruiker (veel) extra handelingen benodigd zijn om een keuze te maken. Voor iemand met zijn vinger in de spreekwoordelijke dijk, een ver van ideale situatie.

 • Het aandeel van Google

  Nee, de bovenstaande grafiek is niet kapot. Google heeft volgens Statcounter in Nederland nog steeds een marktaandeel dat dicht rond de 95% procent zweeft. Die vijf lijnen daaronder (ja het zijn er echt 5) delen het overig marktaandeel. Bing pakt hier 2,7% van, en elk andere zoekmachine gecombineerd verdelen de overige 2,3%. Dit is waarom online marketing zich nog steeds primair richt op Google. Voor algemene diensten of producten kan het optimaliseren voor Bing een zeer interessant middel zijn, zeker wanneer je het al goed doet op het gebied van social media. 

 • Lokale online marketing met Webelephant

  Voor lokale online marketing in de buurt van Breda ben je bij Webelephant aan het juiste adres. Al ruim veertien jaar houden wij alle ontwikkelingen en trends op het gebied van online marketing scherp in de gaten, testen we nieuwe theorieën over vindbaarheid, en zorgen we dat onze klanten jaar in jaar uit topresultaten behalen. 

  Wil jij je online vindbaarheid en vertoningen verbeteren? Neem dan nu contact op met Elvira via  elvira@webelephant.nl om meer te weten te komen over wat er voor jou allemaal mogelijk is.

  Contact
 • Contact