fbpx
Samen een project starten?
 • Wat is linkbuilden?

  Wat is linkbuilding nu precies? Linkbuilding is het actief links vergaren van andere websites naar jouw website. Linkbuilding is een erg belangrijke strategie om jouw website beter te laten scoren in de zoekmachines van Google. Zoekmachines zien backlinks als een soort aanbeveling en hoe meer kwalitatieve links jij verzamelt, hoe meer autoriteit je website krijgt en hoe hoger je positie.

 • Hoe belangrijk is linkbuilding?

  Linkbuilding is erg belangrijk, marketeers die hier niet van overtuigd zijn slaan de plank compleet mis. Linkbuilden is een onmisbaar deel van online marketing. Naast kwalitatieve content is het hebben van een goede linkstructuur tot op de dag van vandaag een van de belangrijkste elementen binnen SEO. Je hebt 2 soorten elementen binnen linkbuilding, namelijk: intern linken (on-site SEO) en backlinken (off-site SEO).

 • Intern en extern linken (on- en off-site)

  Interne linkstructuur

  Intern linken (On-site) zorgt voor een logische structuur binnen je site. Door intern te linken worden de gebruikers van jouw website door de verschillende pagina’s geleid. Een belangrijke term bij intern linken is Link Juice. Link Juice is gebaseerd op ‘het lekken van waarde’ van de ene pagina naar de andere. De homepage is altijd de pagina met de meeste waarde. Alle links die op je homepage staan, nemen die waarde mee naar de pagina waarnaar de link leidt. Op die pagina’s staan weer links naar andere pagina’s. Ook die linkjes nemen waarde mee naar de volgende pagina. Enzovoorts. De waarde wordt per linkje steeds iets minder. Dus hoe minder interne linkjes naar één pagina leiden, hoe lager de waarde van die pagina is. Dat is de linkjuice regel.

  Naast een duidelijke URL structuur is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ook de overige content goed staat. Denk hierbij aan paginatitels, Meta omschrijvingen, het gebruik van de juiste koppen en niet te vergeten het optimaliseren van afbeeldingen en links.

   

  Extern backlinkprofiel

  Off-site SEO draait om autoriteit. Wanneer andere websites naar jouw website linken gaat Google er vanuit dat je waardevolle informatie deelt over een betreffend onderwerp. Het is van belang dat je kijkt naar kwalitatieve backlinks (verderop uitgelegd), die zorgen voor een mooi backlinkprofiel. De werking van backlinks is ongeveer gelijk aan de werking van intern linken. Hoe meer kwalitatieve en relevante links je ontvangt van andere websites (met een goede PA en DA waarde), hoe hoger je zal scoren met SEO.  Webelephant heeft de juiste gereedschappen om door middel van linkbuilding voor een impuls te zorgen. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 • Manieren van linkbuilding

  Er zijn verschillende manieren om te linkbuilden. Probeer altijd voor een combinatie van deze manieren te gaan om aan een gevarieerd linkprofiel te komen. We behandelen vijf manieren om aan backlinks te komen.

  1. 1. Zelf toevoegen van backlinks
   Hierbij plaats je zelf verwijzingen naar jouw website op het internet. Er zijn veel bedrijvengids websites waar je jouw onderneming aan kan toevoegen. Zoals socialmediaprofielen of blog comments.
  2. 2. Backlinks vragen > Outreach
   Simpel gezegd het vragen aan andere sites of ze een link naar jouw domein willen plaatsen. Dit kan met simpelweg een linkje, maar ook in de vorm van een gastblog of artikel. Dit kost echter veel tijd en je hebt geen garantie dat het een nieuwe backlink oplevert. Website-eigenaren zijn er zich vaak ook van bewust dat hun website jouw website waarde meegeeft en vragen daarom meestal een vergoeding.
  3. 3. Backlinks verdienen, ofwel linkbaiting
   Door het schrijven van goed allesomvattende content, zodat andere websites naar jouw willen linken op vrijwillige basis.
  4. 4. Backlinks kopen of ruilen
   Snelste manier om een backlink te krijgen is door ze te kopen. Google is echter tegen het ruilen van links voor middelen, diensten of geld.
  5. 5. Backlinks behouden
   Controleer regelmatig of de verkregen backlinks nog werken, geven ze geen 404 pagina’s bijvoorbeeld. 
 • Linkbuild strategieën

  Voor linkbuilding zijn er verschillende strategieën, de één is natuurlijk beter dan de ander. De allerbeste manier is linkbaiting, bij deze strategie creëer je zelf zulke goede content dat mensen (andere sites) automatisch naar jouw website zullen linken. Google ziet linkbaiting het liefste, maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan.

  Als het om backlinks gaat is niet iedere link evenveel waard, de ene backlink kan jouw website beter helpen dan de andere. Maar wanneer is een backlink nu kwalitatief? Dat heeft te maken met Relevantie, Context en Autoriteit.

  Relevantie
  Een goede backlink komt van een site die qua onderwerp relevant is aan die van jou. Google ziet een backlinkg als een aanbeveling. En een aanbeveling uit dezelfde branche is natuurlijk veel meer waard. Sterker nog, een aanbeveling uit een totaal andere branche, kan volledig afgekeurd worden.

  Context
  De context van een backlink is ook van belang. Staat jouw link in een blogartikel over een onderwerp dat te maken heeft met jouw website, dan is die waardevoller dan een backlink in een lijst met tientallen andere links.

  Autoriteit
  Links van betrouwbare en populaire sites zijn belangrijk voor kwalitatieve linkbuilding. Denk aan een website met een hoge domeinwaarde (DA) die maandelijks veel bezoekers trekt.

 • Werkwijze van Webelephant

  1. 1. Kennismaking
   Wanneer je kiest voor Webelephant gaan we natuurlijk eerst kennismaken. We horen graag waarom jij SEO en Linkbuilding wilt inzetten en wat je hiervan verwacht. Hierna gaan wij aan de slag met een uitgebreide analyse en met een vrijblijvend advies.
  2. 2. Nulmeting en analyse
   Dan maken we een nulmeting, om de huidige situatie van uw site in kaart te brengen en om mee te denken met de doelstellingen. We kijken naar verschillende dingen zoals: Ranking in zoekmachine, SEO waardes (zoals domein autoriteit), backlink- en ankerteksten profielen, organische concurrenten, techniek en content.
  3. 3. Zoektermen en pagina’s bepalen
   Daarna maken we samen de keuze op welke zoekwoorden gelinkbuild gaat worden en vragen wij links aan voor jouw belangrijkste pagina’s.
  4. 4. Maandelijkse rapportage
   Elke maand ontvang je een rapportage met de resultaten. Hierin vind je een overzicht met de zoekwoord- en pagina posities, en de resultaten uit de nieuwe posities zoals sessies en conversies. De rapportage wordt gemaakt op basis van Google Analytics, Google Search Console en Semrush.
  5. 5. Evalueren en verbeteren
   Tot slot gaan we evalueren. Wat kunnen we verbeteren, wat is er komende maand belangrijk en wat zijn nog meer mogelijkheden? Dit doen we graag samen met jou, zodat we de juiste input hebben om de maand ernaar tot nog betere resultaten te komen.

  Heb je nog vragen of ben je klaar om met ons aan de slag te gaan? Neem gerust telefonisch contact op via: 076 886 73 77 of stuur een mailtje naar: info@webelephant.nl voor de mogelijkheden.

 • Contact