Samen een project starten?
-- particles
 • Is linkbuilden nou echt zo belangrijk?

  Kort gezegd, ja! Marketeers die hier niet van overtuigd zijn, slaan de plank compleet mis. Linkbuilden is een onmisbaar onderdeel van online marketing. Naast kwalitatieve content is het hebben van een goede linkstructuur tot op de dag van vandaag een van de belangrijkste elementen binnen SEO. We onderscheiden 2 soorten elementen binnen linkbuilding, namelijk: intern linken (on-site SEO) en backlinken (off-site SEO). Naast alle informatie en technieken die toegepast kunnen worden om intern de waarde van de pagina te verhogen, kijkt Google bijvoorbeeld ook naar het aantal links die vanuit andere websites naar de pagina of website verwijzen. Dit kan worden gezien als referenties of aanbevelingen.

 • Backlinken

  Het is dus belangrijk om waardevolle links te verzamelen, want hoe meer waarde de website heeft die naar je site of pagina linkt, des te waardevoller de referentie. Dit wordt ook wel backlinken genoemd. Volgens sommige marketeers is dit tegenwoordig niet meer heel relevant, maar uit talloze onderzoeken blijkt dat linkbuilden nog steeds een essentieel onderdeel is van SEO. Deze link gaat naar een extern onderzoek waaruit het belang van linkbuilden blijkt. Dit is tevens een mooi voorbeeld van backlinken.

 • Linkbuilding technieken

  Het toepassen van de juiste technieken is op het gebied van linkbuilding van cruciaal belang. Klakkeloos links plaatsen op websites die niet relevant zijn, brengt meer schade aan dan dat het waarde toevoegt aan de website. Daarom is het zaak om te kijken wat de beste strategie is voor jouw specifieke situatie. Ook veranderen de eisen en invloed op jouw positie in de zoekmachine constant, omdat Google zijn algoritme steeds aanpast.

 • On-site SEO (intern linken)

  Intern linken en daarmee zorgen voor een logische structuur binnen je site is minstens net zo belangrijk, zo niet belangrijker. Door intern linken worden de gebruikers van jouw website door de verschillende pagina’s geleid. Naast een duidelijke URL structuur is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ook de overige content goed staat. Denk hierbij aan paginatitels, Meta omschrijvingen, het gebruik van de juiste koppen en niet te vergeten het optimaliseren van afbeeldingen en links. Al jaren doen wij aan linkbuilden voor verschillende klanten van ons! Neem eens een kijkje in ons portfolio bij Reinke Bedrijfskleding, Jokasport, Braumarkt, Skiwebshop, Van Asten Babysuperstore of Verbunt.

 • Off-site SEO (backlinken)

  Off-site SEO draait om autoriteit. Wanneer andere websites naar jouw site linken, gaat Google er vanuit dat je waardevolle informatie biedt over het betreffende onderwerp. Dit moet ook een vereiste zijn in het accepteren van linkruil. Links accepteren van websites die niets te maken hebben met het onderwerp, hebben eerder een negatieve dan een positieve invloed op de waardering die Google de website geeft. Bij goed linkbuilden worden links verzameld van unieke bronnen. Bij voorkeur in hetzelfde vakgebied. Linkbuilden is al jaren een belangrijk onderdeel van SEO. Webelephant heeft het juiste gereedschap om door middel van linkbuilden voor een impuls te zorgen. Neem contact op met een van onze marketeers om de mogelijkheden te bespreken.

 • Contact