fbpx
 • Home
 • Hierom moet je verkopen op Amazon
Samen een project starten?
 • Het verkoopplatform Amazon

  Tegenwoordig zijn er veel verschillende platformen waarop je je producten kunt verkopen. Je kunt bijvoorbeeld al verkopen op Marktplaats, Bol.com en nu ook op Amazon. Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten als je gaat verkopen op Amazon. Daarna kun je voor jezelf bepalen of Amazon verkopen voor jouw bedrijf relevant is of je het beter kunt laten gaan. Lees daarom snel verder.

  Amazon in Nederland

  Sinds 10 maart 2020 is Amazon ook uiteindelijk naar Nederland gekomen. Voor 9 maart 2020 was er wel een variant van Amazon, maar hier kon je alleen boeken op verkopen. Maar vanaf 10 maart kun je ook je eigen producten aanbieden op Amazon. Voordat Amazon NL er was, werd er echter al wel gebruik gemaakt van Amazon door Nederlanders. Vaak gebeurde dit dan via Amazon DE. Dit is nu gelukkig niet meer nodig. 

  Amazon overal ter wereld

  Als je nieuwe markten wilt bereiken is Amazon een ideale manier. Je kunt namelijk jouw producten ook op buitenlandse versies van Amazon verkopen. Amazon is maar liefst in meer dan +30 landen beschikbaar en sinds kort dus ook in Nederland. Grijp deze kans dus zeker als je jouw product niet alleen op de Nederlandse markt wilt verkopen.

  Waarom zou ik verkopen op Amazon?

  Nu Amazon steeds groter wordt kan het steeds interessanter worden om ook zelf te beginnen met verkopen op Amazon. Als je als bedrijf niet zo groot bent is het nog interessanter. Als je gaat verkopen op Amazon voer je jouw productcodes door via jouw Amazon account en dan staan ze op de productpagina’s van Amazon. Hierdoor bespaar je op marketing kosten en lift je als het ware mee op het succes van Amazon. Je hoeft jezelf namelijk alleen maar bekend te maken op Amazon, omdat zij al de bezoekers voor jou trekken. 

  Hoe werkt Amazon verkopen op Amazon?

  Amazon verkopen is eigenlijk best simpel als je bestaande producten verkoopt. Als je bestaande producten verkoopt kun je een product feed management tool gebruiken om informatie over je producten te importeren. Hiermee geef je aan Amazon jouw producttitels, EAN-codes, prijzen en beschrijvingen door. Wanneer het een bestaand product, met een bestaande EAN-code,  is die al bekend is bij Amazon dan kun je het gemakkelijk invullen en haalt Amazon deze algemene gegevens op.

   

  Heb je een uniek product dat je aan wilt bieden op Amazon? Dan wordt het misschien wat lastiger, maar het is niet onmogelijk. Wanneer je een nieuwe product wilt aanbieden zul je zelf alle productgegevens moeten doorgeven. Denk hierbij aan productfoto’s, omschrijvingen en prijzen. Het voordeel hiervan is wel dat je een uniek product verkoopt en je dus onderscheidt van de rest.

 • Verkopen op Amazon?

  Wil je hulp bij het verkopen op Amazon? Onze marketeers kunnen je erbij helpen. Vraag ons om advies over hoe je het beste te werk kunt gaan!

  Vraag om advies
 • Contact