Vraag een offerte aan
-- particles
 • Google Shopping bij Webelephant

  Producten in je webshop wil je in Google Shopping terecht laten komen. Zoeken consumenten in de zoekmachine naar producten die jij onder meer aanbiedt, dan krijg je het beste resultaat door ze in de Google Shopping resultaten te krijgen. Daarvoor starten we een Shopping campagne. Maar wat houdt dit in? In artikel lees je meer over dit onderdeel van e-commerce.

 • Een Google Shopping campagne

  Google Shopping is het onderdeel van de zoekresultatenpagina van Google waarin prodcuten worden weergegeven die je kan kopen. Tegenwoordig verschijnen Shopping resultaten niet alleen in de reguliere zoekresultaten. Maar ook tussen afbeeldingen en in YouTube. Het zoekresultaat heeft iets weg van een prijsvergelijker waarbij het aanbod van verschillende webshops op een visuele manier wordt gepresenteerd. Google haalt al die getoonde informatie uit de productfeed jouw website.

 • Dat gebeurt niet zomaar...

  Hiervoor maken we een XML-bestand, met daarin informatie over de artikelen die jij aanbiedt. Dit bestandje wordt de productfeed genoemd. Hierin staat alle productinformatie, zoals:

  • Titel
  • Prijs
  • URL van producten
  • URL van afbeeldingen
  • Materiaal
 • Google Merchant Center

  Het XML bestand zetten wij in het Google Merchant Center. Dit programma is een soort tussenstation voor de webshop en Google Shopping. Hierin kan je een productfeed inladen voor Shopping en aanpassen als dat nodig is. De feed wordt één keer per dag ververst door de webshop en verwerkt door het Merchant Center. Hierdoor verschijnt altijd het actuele aanbod in de resultaten van Google Shopping. Alle producten worden hier automatisch gekeurd door Google op volledigheid en het bevatten van correcte informatie. Als er iets niet in orde is, dan geeft Google foutmeldingen en waarschuwingen zodat de online marketeer het bestand kan aanpassen en uiteindelijk goed in Google Shopping kan zetten.

 • Wist u dat..

  … Google Shopping eind vorig jaar uitvoerig is veranderd?
  De Europese Commissie heeft Google in juni 2018 een boete opgelegd van €2,42 miljard. Dit kwam omdat Google zichzelf boven de resultaten van concurrerende vergelijkingssites plaatste. Dit zag de Europese Commissie als oneerlijke concurrentie waarna Google wijzigingen aan Google Shopping moest aanbrengen om hier verandering in te brengen. Dit heeft er voor gezorgd dat vergelijkingssites als vergelijk.nl en beslist.nl tegenwoordig net zo goed vertegenwoordigd zijn in de zoekresultaten. Dit biedt geheel nieuwe perspectieven voor ondernemers die hun campagnes bij Google of een andere Comparison Shopping Service hebben ondergebracht.

 • Een complete campagne voor Google shopping

  Bovenstaande informatie is eigenlijk de basis van het adverteren op Google met een Google Shopping campagne. Een complete campagne maken, daar komt nog veel meer bij kijken. Maatwerk is hierin het sleutelwoord: een campagne voor Google Shopping moet wel passen bij uw online activiteiten.

  Meer informatie over shopping campagnes?
  Een professionele Google Shopping campagne opzetten en een optimaal resultaat halen uit adverteren op Google? Neem contact met ons op via 076 886 73 77 / info@webelephant.nl. Of kom langs en we bespreken samen met jou alle mogelijkheden: Webelephant is gevestigd aan Mauritssingel 8 in Breda.