fbpx
 • Home
 • Dit kun je zelf doen voor een snellere website
Samen een project starten?
 • Laadtijd is van belang voor SEO

  Wist je dat een langzame website een belangrijke factor speelt in de hoeveelheid conversies die jij binnenhaalt? De laadsnelheid is namelijk een onderdeel in het algoritme van Google. Wanneer je website een lage laadsnelheid heeft, zal deze minder hoog scoren in Google dan jouw concurrent die wel een snelle website heeft! Laadsnelheid is vaak ook een belangrijke factor als er sprake is van een hoog bouncepercentage.

 • Wat is 'bouncepercentage'?

  Het bouncepercentage geeft aan hoeveel personen er niet verder dan 1 pagina zijn geweest. Stel 1000 personen hebben jouw pagina bezocht via Google. Daarvan zijn 200 personen alleen op de eerste pagina gebleven, dan heb je een bouncepercentage van 20%. Een veel voorkomende reden dat mensen maar op 1 pagina blijven is de laadsnelheid. Wanneer een pagina niet snel genoeg is geladen zullen mensen het namelijk wegklikken. Je kunt het bouncepercentage per pagina gemakkelijk vinden in Google Analytics:

  Gedrag → Site content → Alle pagina’s

 • Wat is de invloed van een lage laadsnelheid?

  De grootste invloed heeft een lage snelheid op de klanttevredenheid. Wanneer een gebruiker lang moet wachten tot de pagina geladen is, zullen zij waarschijnlijk niet tevreden zijn over de website. Vooral in de afgelopen jaren is snelheid een belangrijk begrip geworden online, maar ook offline. Het is dus ook bewezen dat wanneer jouw pagina een goede laadsnelheid heeft, dit meteen een positieve invloed heeft op jouw website of webshop. Wanneer gebruikers een prettige ervaring hebben op je website, is er een grotere kans dat zij in de toekomst weer bij jou terugkeren.

  De laadsnelheid is dus misschien niet het eerste waar je aan denkt. Maar het is belangrijk om de laadsnelheid te verbeteren om meer conversies uit je website of webshop te slepen. Dit onderdeel is dus wel van degelijk belang voor een prettige online ervaring. Maar hoe verbeter je deze laadsnelheid?

 • Dit kun je zelf doen voor een betere laadsnelheid

  Om je een goed beeld te geven van welke factoren een lage laadsnelheid kunnen veroorzaken zetten we enkele tips voor je op een rijtje:

  • Afbeeldingen: grote afbeeldingen hebben een grote invloed op de laadsnelheid van jouw website. Probeer dus zo klein mogelijke afbeeldingen te plaatsen en verlaat de dpi naar minimaal 72. Het is dus handig om een programma zoals Photoshop aan te schaffen om dit te kunnen bereiken.
  • Redirect: probeer zo min mogelijk re-directs te hebben! Heb je veel re-directs in je website? Probeer deze dan zo veel mogelijk opnieuw in te stellen, zodat ze automatisch naar de goede URL leiden. 
  • Zware scripts: dit zijn belangrijke onderdelen in je website, want dit zorgt voor de functionaliteiten. Deze zijn dus onvermijdelijk, maar gebruik ze niet onnodig. Voor de echte kenners onder ons: deze scripts buiten je website laden zou al kunnen zorgen  voor een goed resultaat in je laadsnelheid.
  • Webhosting: alle bovenstaande tips zijn niets waard wanneer je geen gebruik maakt van een goede betrouwbare webhosting. De snelheid van deze server kan ook een grote invloed hebben op de snelheid van jouw pagina.
 • Vraag hulp voor een nóg snellere website

  Met deze tips zou je kunnen starten om zelfstandig de laadsnelheid te verbeteren. Heb je deze tips toegepast maar lukt het nog steeds niet om de laadsnelheid van je pagina’s snel genoeg te krijgen? Wij bij Webelephant helpen je hier dan graag bij. Wij kunnen je helpen met het verbeteren van je laadsnelheid, maar ook met SEO en SEA kunnen wij je helpen hoger in Google te komen! 

  Vraag ons om advies
 • Contact