fbpx
  • Home
  • Dit is wat werkt op LinkedIn
Samen een project starten?
  • Groeien op social media

    Groeien op social media is wat ieder bedrijf wel zou willen. Er is veel informatie te vinden over het groeien op bijvoorbeeld Instagram. Om informatie te vinden over het groeien op LinkedIn moet je wat harder zoeken. Gelukkig helpen wij je verder met wat helpt en wat niet. Waarom LinkedIn inzetten? Omdat het groeien op LinkedIn zeer interessant is als je wilt groeien op een professioneel platform. We duiken nu dieper in de stof dus lees vooral verder.

  • Wat is het belangrijkste voor exposure?

    Laten we even beginnen met de basis. Er zijn veel speculaties over wat het belangrijkste is om succesvolle content te maken op LinkedIn. Het uiteindelijke doel is namelijk om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Om je content voor veel mensen te tonen zijn er enkele factoren die belangrijk zijn. De belangrijkste zijn de comments. Waarom dit is gaan we op basis van 4 fases uitleggen.

    Filter

    De eerste fase waar jouw content op LinkedIn door gaat is de filter-fase. In deze fase wordt er door het systeem van LinkedIn content dat lijkt op spam gefilterd. Dit gebeurt op basis van gekopieerde teksten en afbeeldingen. Probeer dus zoveel mogelijk van reposten vandaan te blijven. Als jouw post eenmaal gemarkeerd is als spam of low quality zal deze niet meer scoren. 

    Test

    Nadat de posts zijn gefilterd worden ze getest. Jouw post wordt eerst aan een kleine groep mensen voorgeschoteld. Er wordt hier specifiek gekeken naar negatieve interacties met jouw post. Zijn er bijvoorbeeld mensen die jouw posts verbergen of ontvolgen, dan is de kans groot dat deze post ook niet gaat scoren. Gebeurt dit niet, dan ga je door naar de score-fase.

    Score

    Nu je door de test-fase bent gekomen krijgt een grotere groep jouw content te zien. Vinden zij de content leuk, dan zal jouw content later aan de rest van jouw volgers en nieuwe mensen getoond. Op basis van likes, comments en shares wordt er bepaald of jouw content goed genoeg is of niet. Hoe je deze fase optimaal kunt gebruiken en waar je op moet letten zullen we zo voor je uitleggen. 

    Show

    Top! Je hebt alle stappen goed uitgevoerd en je content wordt getoond aan een grotere groep. Nu maar lekker achterover leunen en zien hoe je lekker veel likes, comments en volgers erbij krijgt. Naja je mag natuurlijk voor even genieten, maar we raden het aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van het moment. Krijg je nu veel exposure en veel nieuwe volgers, dan moet je ervoor zorgen dat je volgende post ook een knaller is. Je wilt namelijk niet dat ze weg gaan.

  • Hoe werkt het algoritme van LinkedIn?

    Tegenwoordig zijn er enkele dingen die aan het algoritme van LinkedIn zijn toegevoegd. Het bespelen van het algoritme is het belangrijkste en ook het moeilijkste om te doen. Lukt dit, dan gaat elke post scoren. Helaas weten we maar een kleine fractie van het algoritme, maar wat we wel weten zullen we nu voor je gaan uitleggen.

    Dwell time

    Sinds mei 2020 is er iets nieuws in het algoritme geïmplementeerd. Dit is dwell-time, met andere woorden de tijd die iemand besteed om naar je post te kijken. LinkedIn heeft als bedrijf natuurlijk het doel om zo lang mogelijk gebruikers op hun platform te houden. Lukt het als content creator om dit voor elkaar te krijgen voor LinkedIn, zullen zij jou belonen. Zorg daarom dus dat je content van hoge kwaliteit is en mensen de tijd nemen om het te lezen of te bekijken.

    Eerste uur is key

    Tijdens het eerste uur zit je nog in de score fase. Hierin is het dus belangrijk dat er zoveel mogelijk interactie is tussen jouw volgers en de content. Probeer in het eerste uur dus reacties uit te lokken of op reacties in gaan. Dit valt namelijk ook samen met de dwell time. Als iemand reageert blijft hij langer op je post en zul je dus ook beter scoren.

  • Wat voor type content moet ik plaatsen?

    Er is veel onduidelijk over wat voor soort content het beste werkt. Iedereen heeft namelijk verschillende ervaringen met de resultaten per type post. Uit onderzoek is er echter gebleken dat text only en document posts het beste werken. Met document posts kun je denken aan slideshow posts. Ook hierbij spenderen volgers meer tijd aan je post en verhoog je de dwell time.

  • Hoe laat moet ik posten?

    Het is lastig om per account te bepalen welke tijd het beste werkt om te posten. Dit is het beste te bepalen door zelf te testen met jouw eigen content. Uit onderzoek is over het algemeen gebleken dat de beste tijd om te posten woensdag tussen 8.00 en 11.00 uur is. Als het niet lukt om deze tijd te posten kun je altijd nog content posten van dinsdag t/m donderdag tussen 9.00 en 14.00 uur.

  • LinkedIn Advies

    We hopen je met dit artikel geholpen te hebben en een idee te geven hoe jij kunt gaan groeien op LinkedIn. We hebben op onze website nog meer artikelen over groeien op social media. Bijvoorbeeld onze Social Media Tips & Tricks. Kijk daarom eens rond en wie weet vindt jij er nog iets handigs tussen. Wil je graag hulp bij het groeien op LinkedIn? Vraag onze marketingspecialisten om advies.

    Vraag ons om advies