fbpx
Samen een project starten?
 • Wat is videomarketing?

  Allereerst is het belangrijk om te weten wat videomarketing is. Videomarketing is simpel gezegd: video’s als middel inzetten om je merk, product, of dienst te promoten en te vermarkten op de markt. Videomarketing kun je doen via je eigen kanalen zoals je website, maar ook via andere kanalen zoals social media, zoekmachines en natuurlijk Youtube.

 • Wat zijn de voordelen van videomarketing?

  Wij horen je al denken, wat zijn dan de voordelen? Videomarketing is een middel die voor groei van je bedrijf kan zorgen, het kan onder andere zorgen voor:

  • Je wordt als bedrijf gezien en gehoord door jouw klanten, maar ook vooral potentiële klanten
  • Je kan jouw eigen verhaal delen om verbinding te creëren
  • Je kan verkeer genereren naar je website of landingspagina’s krijgt
  • Je lijst met e-mailadressen opbouwen
  • Je producten en diensten verkopen
  • Je klanten lesgeven door middel van bepaalde instructievideo’s
 • Via welke tools kun je videoadvertenties tonen?

  Er zijn verschillende kanalen waar je jouw videoadvertenties kunt plaatsen. Hieronder zie je verschillende mogelijkheden. Allereerst hebben we Google Ads. Google Ads is het adverteer programma van Google. Via Google Ads kun je adverteren op YouTube, hiermee kun je jouw potentiële klanten benaderen, dit komt door de vele gebruikers op YouTube. Er zijn veel targeting opties.

   • In-stream advertertenties: met deze soort advertenties ziet de kijker een advertentie in beeld verschijnen voordat de video gestart wordt. Je video begint automatisch met afspelen en de kijker kan hem na 5 seconde skippen. Je betaalt pas als de kijker de hele advertentie heeft bekeken.
   • Bumper advertenties: dit zijn advertenties die 6 seconde duren en deze kun je niet skippen, hierbij wil je een boodschap overbrengen die makkelijk te herinneren is.
   • Outstream advertenties: dit zijn advertenties die worden gebruikt om meer klanten te bereiken. Out stream advertenties beginnen zonder geluid, kijkers kunnen zelf op de advertentie klikken om het geluid aan te zetten.

  Social Media video’s

  Je kunt ook via social media adverteren, hiermee kun je vooral jongeren bereiken. Facebook, Instagram en Google zijn samen goed voor ruim 61% van de online advertentiemarkt. Je kunt via Facebook vooral consumenten bereiken van 30+. Instagram is heel visueel ingesteld, waardoor video’s op instagram vaak goed werken. Bovendien is instagram goedkoper dan Facebook, de CPM op Instagram is € 2 en op Facebook op € 5. De doelgroep op Instagram toont meer betrokkenheid als het gaat om content van merken in vergelijking met Facebook. Maar toch blijft Facebook interessant, een voordeel van Facebook is dat ze data hebben over hun gebruikers. Hierdoor kun je op beide socialmediakanalen erg goed doelgericht adverteren.

 • Videomarketing uitbesteden?

  In het kort samengevat, door middel van adverteren kun je jouw product of dienst promoten op de markt, Maar nog een groot voordeel is dat je je potentiële klanten kan bereiken. Wij van Webelephant kunnen de gehele campagne via Google Ads voor jouw bedrijf uitdenken, uitvoeren, analyseren en optimaliseren. Ben je geïnteresseerd wat wij voor jou kunnen doen, neem contact op en laat ons alvast iets bedenken!

 • Contact

  Over Videomarketing

  Wanneer je de website of webshop url hier plaatst, nemen we alvast een kijkje voor we contact opnemen.
  Hoe mogen we je noemen?
  Meerdere mensen met dezelfde voornaam binnen één bedrijf komt verrassend vaak voor.
  Het e-mailadres waarmee wij contact kunnen opnemen.
  Voor wie liever persoonlijk contact heeft.
  Vertel ons op welk gebied wij je kunnen helpen, en we zorgen ervoor dat je direct contact hebt met iemand die je verder kan helpen.