fbpx
Samen een project starten?
 • Je producten op meerdere platformen verkopen

  Verkopen op platforms is een onderdeel van de business die we tegenwoordig veel zien als e-commerce bureau. Niet verwonderlijk, want niet alleen is platformverkoop een manier om extra verkopen te realiseren, het kan ook meer naamsbekendheid genereren. Veel consumenten starten hun zoektocht naar producten op Google. Maar tegenwoorden komen ook Marketplaces als Marktplaats, Bol.com en Amazon steeds vaker naar voren in onderzoeken naar waar het aankooptraject begint.

 • Wist je dat…

  Webelephant de eerste was die geautomatiseerd advertenties plaatste op Marktplaats? Dit was nog voor de tijd van een API. Onze developers kregen het voor elkaar om een script te schrijven waarmee de complete voorraad dagelijks als nieuwe advertentie op Marktplaats werd geplaatst. Reden genoeg voor Marktplaats om de mogelijkheden van een API te gaan onderzoeken, en kijk waar dat toe heeft geleid… Dagelijks worden er honderdduizenden nieuwe advertenties geplaatst.

 • Marketplaces als marketingkanaal

  Drukbezochte platformen als Marktplaats en Amazon bieden veel kansen voor ondernemers. Met moet deze giganten niet alleen als concurrent zien, maar ook als nieuwe mogelijkheid waarmee extra verkopen gegenereerd kunnen worden. Iedereen ziet het belang van een goede vindbaarheid in Google in. Echter zijn marketplaces ideaal om in te zetten naast je Google strategie. Door gebruik te maken van platformen waar andere online shoppers al zijn, is het alsof je een nieuwe winkel opent op een drukbezochte locatie. Dat is het mooie van platformverkoop.

  De nadelen van platformverkoop

  Platformverkoop heeft ook zo zijn nadelen. De prijs speelt hier een grotere rol dan op de eigen webshop. Wanneer de consument hetzelfde product ziet van meerdere aanbieders, is de kans groot dat de consument voor de goedkoopste aanbieder gaat. Ook de levertijd speelt een grotere rol. Als een consument een product bij twee aanbieders dezelfde prijs heeft, maar de ene aanbieder sneller kan leveren, is de keuze snel gemaakt. Voor consumenten is de vergelijkingsmogelijkheid dus erg prettig, maar ondernemers moeten de concurrentie op verkoopplatformen wel goed in de gaten houden.

 • Je shop openen in marketplaces

  Heb jij al een keuze gemaakt waar jij je shop naartoe wil uitbreiden? Wordt het Bol.com, Amazon, Marktplaats, VidaXL of een van de andere vele marketplaces? Dan heb je al een goede start gemaakt. Maar hoe pak je dat aan?

  Het meest efficient is om dit te koppelen aan je bestaande webshop. Zowel producten als orders kun je compleet synchroniseren. Webelephant staat voor je klaar als je hier hulp bij kunt gebruiken. Neem contact op en ontvang vrijblijvend advies van onze experts.

  Advies ontvangen

High End Hosting & Internet Speed Performance

Wij zetten vol in op: Snel, Betrouwbaar & Veilig Online Shoppen

 • Contact

  Over Platformverkoop

  Wanneer je de website of webshop url hier plaatst, nemen we alvast een kijkje voor we contact opnemen.
  Hoe mogen we je noemen?
  Meerdere mensen met dezelfde voornaam binnen één bedrijf komt verrassend vaak voor.
  Het e-mailadres waarmee wij contact kunnen opnemen.
  Voor wie liever persoonlijk contact heeft.
  Vertel ons op welk gebied wij je kunnen helpen, en we zorgen ervoor dat je direct contact hebt met iemand die je verder kan helpen.