fbpx
Samen een project starten?
 • Waarom stopt ondersteuning voor Magento 1?

  Dat dit moment er aan zat te komen hing al enkele jaren in de lucht. Al vanaf de lancering van Magento 2 in 2017 begonnen de eerste geruchten. “End of life” van Magento 1 was in eerste instantie gepland voor de zomer van 2018, maar door de grote hoeveelheid webshops die nog op Magento 1 draaien werd de keuze gemaakt om dit moment uit te stellen naar 2019. Uiteindelijk werd in september besloten om in juni 2020 de laatste update uit te brengen, en de focus hierna te verleggen naar Magento 2.

  Hier zijn verschillende redenen voor te noemen. Om te beginnen is Magento hosting ondertussen 13 jaar oud. Dit is hetzelfde jaar waarin de allereerste iPhone werd aangekondigd, en Jan-Peter Balkenende zijn vierde kabinet mocht samenstellen. Websites en webshops in het bijzonder waren totaal niet geschikt voor mobiel gebruik, en hier was de vraag ook niet naar. De basis van Magento was dan ook geschreven met een heel ander gebruik in gedachten, en voldoet niet langer aan de eisen die ondernemers tegenwoordig stellen aan hun webshop. Naast het maken van een goede webshop, kunnen wij ook een online marketingstrategie voor je toepassen!

 • Ik heb nog Magento 1, wat nu?

  Naast uw webshop zijn er ruim 100.000 andere webshops die nog steeds van dit platform gebruik maken. Ook vanaf 1 juli 2020 zullen deze webshops gewoon blijven bestaan. De webshop gaat niet opeens uit de lucht, en bestellingen kunnen gewoon geplaatst worden.

  De risico’s

  Het risico gaat wel aanzienlijk omhoog. Zonder nieuwe updates en beveiligingspatches worden bekende lekken in Magento 1 niet langer gedicht, en kan het makkelijker voorkomen dat de webshop gehacked wordt met alle gevolgen van dien. Denk hierbij gestolen klantdata, omgeleide betalingen of zelfs een volledige gijzeling van de webshop.

 • Mijn klanten moeten veilig kunnen shoppen, wat kan ik doen?

  Webelephant biedt oplossingen voor klanten die nog gebruik maken van Magento 1.

  1. Een onderhoudscontract voor Magento 1 met security patches van Mage One.
  2. Overstappen naar Magento 2.

  Vanaf 1 juli 2020 zal de ondersteuning van Magento 1 zonder onderhoudscontract niet mogelijk zijn. Daarom denken we graag mee wat voor jullie specifieke geval de wensen en mogelijkheden zijn. Je zou ook eens een kijkje kunnen nemen op onze pagina over een WordPress webshop of kom te weten waarom onze projecten geen shopware webshop hebben!

Houd je Magento 1 webshop veilig en up-to-date

Wij zetten vol in op: Snel, Betrouwbaar & Veilig Online Shoppen

 • Contact

  Over Magento 1 end of life

  Wanneer je de website of webshop url hier plaatst, nemen we alvast een kijkje voor we contact opnemen.
  Hoe mogen we je noemen?
  Meerdere mensen met dezelfde voornaam binnen één bedrijf komt verrassend vaak voor.
  Het e-mailadres waarmee wij contact kunnen opnemen.
  Voor wie liever persoonlijk contact heeft.
  Vertel ons op welk gebied wij je kunnen helpen, en we zorgen ervoor dat je direct contact hebt met iemand die je verder kan helpen.