Vraag een offerte aan
-- particles
 • Wat is een API?

  Een API oftewel Application Programming Interface is een manier om twee computerprogramma’s met elkaar te laten communiceren. Deze term zien we de laatste jaren steeds vaker terug komen. Zo stelde Marktplaats een API beschikbaar om geautomatiseerd advertenties te plaatsen, maar een van de meer bekende onder consumenten is de Google Maps API waarmee informatie en de locatie van bedrijven eenvoudig getoond kan worden.

  E-commerce zonder API aansluitingen is bijna ondenkbaar geworden. De afgelopen jaren hebben steeds meer grote bedrijven API aansluitingen ontwikkeld om hun dienstverlening te optimaliseren. Zo wordt de dienstverlening van een verzendpartij zoals PostNL of DHL altijd via een API aansluiting bewerkstelligd. Een verzending wordt door het gebruik van een API aangeboden zonder handwerk vanuit de ondernemer. Wanneer de order wordt geplaatst en betaald, wordt de zending direct aangemaakt. Dit biedt dus gemak voor zowel de ondernemer als de ontwikkelaar.

 • Custom API aansluitingen

  Custom API aansluitingen behoren ook tot de mogelijkheden. Dit is een arbeidsintensieve taak, maar kan op verschillende vlakken voordelen bieden. Met name in het B2B segment. Zo kun je een API ontwikkelen waardoor het zeer eenvoudig wordt voor andere webshops om jouw producten op te nemen in hun aanbod. API aansluitingen kunnen geschreven worden voor legio doeleinden. Meer weten over API aansluitingen of koppelingen? Neem contact met ons op.

  API voor de consument. Hoe is het toepasbaar?

  In het dagelijks leven maken we allemaal gebruik van API’s zonder het te weten, maar voornamelijk; zonder erbij stil te staan. En dat is de kracht van een API: toepassingen bieden die hiervoor niet mogelijk waren en inmiddels voor lief worden genomen. Zo worden API’s gebruikt om de bestelling in een webshop te verwerken. Paklijsten voor orderpickers, het aanmaken van de verzending bij PostNL of DHL, het verwerken van de betaling, overal zijn API’s voor ontwikkeld om het gemak van de consument zo eenvoudig en natuurlijk mogelijk te maken.

 • API voor de zakelijke markt. Wat zijn de voordelen?

  Wanneer je producten verkoopt, wil men deze tegenwoordig ook verkopen op verschillende platformen om zo meer volume of naamsbekendheid te generen. Of je nu auto’s verkoopt en deze op Autotrader wil plaatsen, of uw complete assortiment in Google Shopping wilt weergeven, het is allemaal mogelijk. Voor veel platformen zijn bestaande API’s beschikbaar. Het is ook mogelijk om een compleet nieuwe API op maat te ontwikkelen.

  API op maat

  Heeft u wensen, en kunt u hiervoor de oplossing niet vinden? Neem dan contact met ons op. Webelephant gaat graag met u in gesprek over de mogelijkheden die er zijn.

  Lees verder
 • Waarom API aansluitingen bij Webelephant?

  • Ervaren personeel dat iedere dag bezig is met het boeken van resultaten voor uw website
  • Koppelingen met Marktplaats, Exact online, DHL, PostNL & meer!
  • Altijd op de hoogte van de laatste technische ontwikkelingen
  • Persoonlijk contact en passie voor het eindresultaat
  • Eenvoudige API koppelingen met Magento en Wordpress webshops
  • Persoonlijk contact met een vaste contactpersoon
  • Wij werken met een Brabantse no-nonsense mentaliteit, het resultaat telt

High End Hosting & Internet Speed Performance

Wij zetten vol in op: Snel, Betrouwbaar & Veilig Online Shoppen

 • Contact

  Over API aansluitingen