Social Marketing

Social media is de status van trend voorbij en is voor veel bedrijven een belangrijk kanaal om contact met hun doelgroep te maken. De potentie van social media om merken, bedrijven, organisaties en doelgroepen met elkaar in contact te brengen is enorm.

Webelephant is gespecialiseerd in het ontwikkelen van branded social media kanalen op bijvoorbeeld Facebook en Twitter. Daarnaast bedenken wij krachtige social media campagnes om ervoor te zorgen dat uw brand exposure door het dak gaat, dat uw aantal likes explosief groeit en dat u op originele en doeltreffende wijze in gesprek raakt met uw doelgroep.

Mond tot mond reclame

Van oudsher is mond op mond reclame al de meest effectieve manier om nieuwe klanten te winnen. Een tevreden klant zal een positieve boodschap over uw merk of bedrijf snel doorvertellen aan zijn of haar netwerk. Met social media gebeurt dit op een heel ander niveau, social media is de mond op mond reclame van het digitale tijdperk. Met de juiste tone of voice en een creatieve manier om uw boodschap aan de man te brengen bereikt u in potentie binnen no time duizenden mensen over heel de wereld.

Balans

Social media kan op veel verschillende manieren ingezet worden door een bedrijf of organisatie. De uitdaging is om hier de juiste balans in te vinden. Gebruikt uw organisatie Twitter “omdat het kan” of “omdat het werkt”? Afhankelijk van uw social media doelstellingen stelt Webelephant voor u de perfecte balans samen.

ROI

De grote uitdaging van social media marketing is dat de return on investment vaak niet duidelijk vast te stellen is. Wetenschappers definiëren het als volgt: “Het berekenen van de ROI van social media is moeilijk omdat men probeert numerieke waarde aan menselijke interactie te koppelen, die in feite helemaal niet kwantificeerbaar zijn. ”

Daarmee wordt de spijker, in moeilijke bewoordingen, op zijn kop geslagen. De ROI van social media draait om loyaliteit en positieve communicatie rondom een merk of organisatie. Niet om direct geld verdienen en meetbare winst draaien.

Visie

Wij vinden dat social media middelen zijn om een doel te bereiken, dus geen doel op zich. Een social media campagne moet altijd onderdeel zijn van een groter geheel. En het aller belangrijkste: een campagne moet een waardevolle toevoeging hebben voor de doelgroep.