fbpx
 • Home
 • De 9 beste gratis SEO tools
Samen een project starten?
 • De 9 beste GRATIS tools om je SEO te verbeteren

  Is jouw website moeilijk vindbaar op Google en weet je niet waar dit door komt? Gebruik dan deze 9 GRATIS SEO tools. Om jouw website beter vindbaar te maken raden wij je aan om gebruik te maken van SEO tools. SEO tools helpen je website om zo hoog mogelijk op Google te staan. Maar wat zijn nou de beste gratis SEO tools? Om je te helpen hebben we een lijst gemaakt met daarin 9 (gratis) SEO tools. Natuurlijk wilt iedereen een zo hoog mogelijk rank op Google en zo min mogelijk betalen. Daarom bestaat onze lijst uit alleen maar gratis SEO tools. Je positie op Google heeft te maken met vele factoren. Drie van deze factoren zijn: linkbuilding, content en snelheid van je website. Onze lijst is opgedeeld in deze drie factoren. Zo kun je gemakkelijk de pijnpunten van jouw website verbeteren met een van de onderstaande gratis SEO tools.

 • Linkbuilding tools

  Google vindt het belangrijk dat jouw website wordt benoemd op andere websites. Wanneer jouw link op een externe website wordt weergegeven dan noemen we dat een backlink. Uiteraard let Google goed op de relevantie van de backlink. Dus als jouw website gaat over koffie, dan heb je niet veel aan een pagina dat gaat over computers. Linkbuilding speelt een belangrijke rol in je Google posities. Deze tools helpen je je backlinkprofiel te verfijnen.

  Hunter

  Hunter is een Chrome extensie dat e-mailadressen opzoekt van een website. Zo hoef je geen tijd meer te besteden aan het zoeken van e-mailadressen bij de contactpagina. Op deze manier weet je meteen bij wie je moet zijn bij het vragen voor een linkruil.

  OpenLinkProfiler

  OpenLinkProfiler laat je eenvoudig zien hoeveel links een website heeft. Zo kun je bijvoorbeeld zien welke backlinks je concurrenten hebben. Wanneer je dat weet dan weet je wat voor soort websites jij kan gaan benaderen voor een linkruil.

  MozBar

  MozBar heeft naast de betaalde SEO tool ook nog een gratis SEO tool. MozBar heeft je directe statistieken terwijl je een pagina of SERP bekijkt. MozBar laat je gemakkelijk de Page Authority en Domain Authority zien. Zo vind je de beste websites voor een linkruil.

 • Content tools

  Google wil alleen websites laten zien die relevant zijn voor het betreffende keyword. Google bepaalt of een website relevant is op basis van de content dat staat op de website. Dus jouw website moet keywords hebben die overeenkomen met de zoekopdrachten van je doelgroep, om zo goed mogelijk gevonden te worden. Doe dit bijvoorbeeld door contentmarketing op blogs, categorieteksten en productinformatie. Deze tools helpen je je content te SEO optimaliseren.

  Yoast SEO

  Een geweldige SEO plugin voor WordPress is Yoast SEO. Yoast helpt je bij een aantal punten zoals het schrijven van SEO teksten. Yoast geeft namelijk aan wat er beter kan op iedere pagina van je website. Yoast geeft tips over hoe lang een tekst moet zijn en hoe vaak een keyword in de tekst moet voorkomen.

  Ubersuggest

  Ubersuggest geeft je keyword suggesties, zo ontdek je nieuwe keywords. Daarnaast geeft het aan hoe vaak de keyword wordt gezocht. Ubersuggest is erg handig om erachter te komen welke keywords je nog meer kunt toepassen op je website.

  Answer The Public

  Answer The Public maakt long-tail keywords in de vorm van vragen die je doelgroep heeft. Answer The Public maakt direct een overzicht met een lijst vol met vragen. Het is dan vervolgens jouw taak om deze vragen te beantwoorden op je website.

 • Speed tools

  Niemand houdt ervan om te browsen op een trage website. Als je website klaar staat binnen enkele seconden, dan bestaat er de kans dat jij potentiële klanten gaat verliezen aan je concurrent. Ook vindt Google het erg belangrijk dat jouw website snel is, want Google wilt alleen het beste van het beste laten zien. Gelukkig zijn er een hoop tools die je helpen bij het versnellen van je website.

  PageSpeed Insights

  PageSpeed Insights is een tool van Google. PageSpeed Insights geeft je een score op een schaal van 1 t/m 100, waar een score van 100 het beste is. Hiernaast geeft PageSpeed Insights ook aan op welke punten jij je website kunt versnellen.

  Autoptimize

  Autoptimize is een plugin voor WordPress. Autoptimize maakt het optimaliseren van je website erg gemakkelijk. Je kunt afbeeldingen, Google-fonts, JavaScript en nog veel meer optimalizeren met een simpele druk op de knop.

  Optimizilla

  Optimizilla optimaliseert je afbeeldingen. De tool verkleint de grootte van de afbeelding zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit van de afbeelding. Je kunt gemakkelijk je bestanden uploaden en de tool doet alles vanzelf.

  Hulp nodig?
 • Contact