fbpx
 • Home
 • De beste SEO tools
Samen een project starten?
 • Wat zijn SEO tools?

  SEO tools zijn extensies of bepaalde software die waardevolle inzichten geven over wat consumenten zoeken en hoe je met jouw website hoger kan scoren in de Google zoekresultaten. SEO verbeteren is van groot belang, omdat SEO invloed heeft op het traffic naar je website. Je kan je goed voorstellen dat je meer traffic hebt als jouw site bovenaan staat in de Google zoekresultaten.
  SEO tools besparen je veel tijd en laat zien wat beter moet op je website. SEO tools maken heel wat mogelijk, zoals de populariteit laten zien van een aantal zoekwoorden. Je doet er uiteraard goed aan om deze woorden over te nemen in jouw teksten, alleen het blijft wel belangrijk of de zoekwoorden relevant genoeg zijn voor jouw website.

 • Deze SEO tools kunnen niet ontbreken in jouw SEO strategie

  • Google Search Console is een gratis service die wordt aangeboden voor Google. Hiermee kun je de aanwezigheid van je website in de zoekresultaten van Google bijhouden en onderhouden. Daarnaast kun je je website controleren op fouten. Hierdoor is de optimalisatie van je website een stuk eenvoudiger.
  • Semrush is een zeer geavanceerde search engine data tool die een uitgebreid overzicht geeft van de zoekmachine prestaties en mogelijke optimalisaties van je webshop. Het klinkt erg moeilijk, maar dat is het niet. Met Semrush kun je zoek posities van zoekwoorden inzien en wie jouw concurrent is. Daarnaast kan je ook de URL van je concurrent ingeven en zo kan je eenvoudig zien hoe hij scoort in de Google zoekresultaten. Semrush biedt veel mogelijkheden aan zoals: inzicht in organische zoekwoorden, concurrentie in de organische zoekresultaten, Google Ads concurrentie, vergelijkbare zoekwoorden, inzicht per zoekwoord (volume, concurrentie en advertentie), website foutanalyses, ranking zoekwoorden en backlinks analyses en nog veel meer. Deze tool wordt gebruikt, omdat het veel inzichten geeft over je website, bovendien kan je zien wat beter moet op jouw website/webshop.
  • Met de zoekwoordplanner van Google Ads kunt eenvoudig onderzoek doen naar zoekwoorden voor uw campagnes in het zoeknetwerk. Hiermee kan je nieuwe zoekwoorden vinden die gerelateerd zijn je bedrijf. Als je deze zoekwoorden vaak laat terugkomen in de content op jouw website, dan kan je hoger worden aangeschreven in Google.
  • Brokenlinkchecker scant naar 404 links/ gebroken links. Dit houdt in dat de pagina niet gevonden/ niet geladen kan worden. Dit kan onder andere gebeuren doordat er bepaalde wijzigingen zijn doorgevoerd op de pagina of als de pagina verwijdert wordt van de website. Wanneer gebroken links beschikbaar zijn op een website, dan is dit niet goed voor de website en niet goed voor de SEO. Met Brokenlinkchecker kun je onbeperkt aantal pagina’s door scannen. Zo kun je eenvoudig zien of jouw website broken links bevat.
  • Website SEO checker checkt hoe hoog jouw PA (page authority) en DA (domain authority) zijn. Je Domain authority is eigenlijk een score die een verwachting geeft hoe goed jouw website gaat scoren in de zoekresultaten. Page authority betekent dat logischerwijs hoe goed je pagina gaat scoren in de zoekresultaten. Hoe hoger de scores, hoe hoger je staat in de zoekresultaten van Google, hoe meer traffic er op je website komt.
  • Met de Google SERP Snippet controleer je of jouw pagina titel en meta description (tekst onder de paginatitel in de zoekresultaten) de juiste lengte hebben. Zijn deze beide te lang? Dan vallen er een aantal letters weg, dit is natuurlijk zonde. Wij zorgen er altijd voor dat beide onderdelen de juiste lengte bevat.
  • Answerthepublic is een programma dat je input geeft voor je contentstrategie en zoekwoordanalyse. Hij doet dit door menselijke zoekopdrachten te combineren.
 • Waarom gebruiken wij deze tools?

  Al de tools die wij gebruiken hebben maar één doel, zo hoog mogelijk scoren in de zoekresultaten van Google. Dit leidt dan uiteraard tot meer traffic op jouw website. Wij gebruiken meerdere tools tegelijk, verschillende zoekwoorden programma’s om zoveel mogelijk goede zoekwoorden in de content te kunnen verwerken. Deze tools worden dagelijks eindeloos gebruikt om jouw website te analyse en te verbeteren.

  De voordelen van SEO tools

  Zoals al eerder gezegd is, hebben wij één doel, zo hoog mogelijk scoren in de zoekresultaten. Maar wat zijn nou precies de voordelen van de tools? Google Search console, de zoekwoordplanner van Google Ads en Answerthepublic geven inzichten in de zoekwoorden die relevant zijn voor uw bedrijf. Een voorbeeld: als ik een paar schoenen zoek, dan moet mijn bedrijf bovenaan staan, dit doen we door middel van het verwerken van de zoekwoorden. Ook met Semrush kun je zoek posities van zoekwoorden inzien, maar hierbij kan je ook zien hoe de concurrent scoort, zo kan je dus ook zien hoe de concurrent het doet. De Brokenlinkchecker laat zien of er broken links/ geen gevonden pagina’s zijn, als dit is dan moet dit uiteraard aangepast worden. Website SEO checker kijkt hoe hoog jouw PA en DA zijn, hoe hoger dit is, des te hoger scoor jij in de zoekresultaten van Google. Als laatste de Google SNERP Snippet, deze tool checkt of jouw pagina titel en meta description van de goede lengte zijn, dit is uiteraard belangrijk. Is jouw meta description te lang, dan kan de consument jouw verhaal niet aflezen, want er vallen een aantal letters weg. Zoals je kan lezen zitten aan alle tools veel voordelen, al deze tools kunnen ervoor zorgen dat er meer traffic naar jouw website komt. 

 • Contact