fbpx
 • Home
 • Triggers waardoor mensen je content zullen delen
Samen een project starten?
 • Liken, reageren en DELEN

  Interactie met je content is erg belangrijk. Je wil dat mensen je content liken, op je content reageren en het liefst willen we dat mensen je content delen! Maar hoe kan je mensen nu triggeren om content van jou te delen? We lichten 5 triggers toe waardoor mensen je content eerder zullen delen.

   

 • 5 manieren om delen van content te stimuleren

  1. Voldoening na het lezen

  Als je wilt dat mensen je content gaan delen is het belangrijk dat de content ze voldoening geeft na het lezen. De kijker/luisteraar of lezer moet zich slimmer of vrolijker voelen na het zien/lezen van je content. Bied een antwoord of oplossing voor een bestaande vraag die relevant is voor je publiek en doelgroep, zij zullen dan eerder de content gaan delen, omdat haar/zijn volgers dan ook het antwoord of de oplossing komen te weten.

  2. Spectaculair design

  Het design van je content kan het maken of breken en is dus enorm belangrijk! Een goed spectaculair design kan een wow-factor creëren en wordt hierdoor ook eerder gedeeld dan een simpel/saai design. Maak deelbare content met een prachtig en/of spectaculair design en onderscheid je van de rest.

  3. Verrassingselement

  Neem een belangrijk populair thema en zorg dat je het via een andere weg bekijkt, met een minder belichte kant. Maak een verrassende vergelijking of neem een controversieel standpunt in. Dit soort content wordt vaker aangeklikt en gaat meer gedeeld worden!

  4. Uitdaging

  Wil je dat je content meer gedeeld wordt? Je kan het ook gewoon vragen! Een leuk en grappig voorbeeld hiervan is de “World record Egg” op Instagram. Dit account vroeg simpelweg aan het publiek of de post de meest gelikete post op Instagram kon worden, en dat is gelukt met meer dan 18 miljoen likes! 

  5. De laatste trigger is emotie

  De laatste trigger om je content te laten delen is emotie. Emoties en gevoelens willen we van nature delen, positief en negatief! Maak je content over iets aangrijpend, humoristisch of juist over een verdrietig onderwerp. Dit maakt emotie los bij de lezer/kijker en hij of zij zal eerder geneigd zijn je content te gaan delen.

 • Verwerk triggers in je content

  Als je deze triggers verwerkt in je content, dan ga je gegarandeerd gedeeld worden! Hulp nodig? Neem contact op.

  Contact opnemen
 • Contact