fbpx
 • Home
 • 5 tips om met video jouw omzet te verhogen
Samen een project starten?
 • Videomarketing als onderdeel van je strategie

  Hoe helpen video’s jouw bedrijf om meer omzet te maken? Een vraag die vele bedrijven stellen. Met behulp van video’s krijg jij als bedrijf sneller de aandacht van de consument. Dit blijkt ook uit onderzoek:

  • 60% van de bedrijven gebruiken video-marketing als tool, bedrijven krijgen zo sneller de aandacht en begrijpen de consument beter.
  • Consumenten kijken gemiddeld per week 7 uur online video’s. Hoe langer de consument video’s kijkt, hoe groter de kans is dat jouw video bekeken wordt.
 • 5 Tips voor meer omzet door video’s

  1. Vertel je verhaal en vergroot je naamsbekendheid

  Video’s zijn erg belangrijk als je diverse doelgroepen wilt aanspreken. Een video kan jouw bedrijf en producten goed neerzetten. De video kan de interesse in jouw bedrijf en/of producten vergroten en kan loyaliteit creëren. Video’s kunnen er voor zorgen dat de consument geënthousiasmeerd wordt door jouw product of je merk. Bijvoorbeeld video’s over productspecificaties of uitgelegde productfeatures kunnen je gebruikers overhalen om het product aan te schaffen.

  2. Door video’s wordt jouw SEO beter

  Video’s zijn een goede manier om jouw SEO te boosten. Als je meer traffic wilt in Google dan zijn de video’s een goede manier om te stijgen in de organische resultaten. Plaats je video’s op je website bij bijvoorbeeld blogs, schrijf er een inleidende tekst bij, of alleen een transcript van de video, en je gaat hier gegarandeerd bezoekers op binnenhalen.

  3. Verhoogt je CTR in e-mails

  Wanneer je video’s in je mails gebruikt, dan zal je CTR hoger worden. Consumenten kijken vaak eerder een video dan dat ze een heel bericht gaan lezen. Video’s zijn een ontzettende goede manier om in aanraking te komen met de consument.

  4. Laat je producten/services en reviews zien

  Als consumenten een product of dienst gaan kopen dan kijken de meeste consumenten naar reviews. Uit onderzoek blijkt ook dat 89% van de consumenten eerst de reviews leest en daarna pas een aankoop doet. Je kunt hierover zelf een video maken, maar je kan er over nadenken om een klant of een influencer iets (positiefs) over jouw product of dienst te laten vertellen.

  5. Vergroot jouw socialmedia-invloed en bereik met video’s

  Social media zorgen ervoor dat jij in contact komt met consumenten en potentiële klanten. Als je een video maakt, dan kan je deze video’s plaatsen op je verschillende socialmediakanalen. Dit zorgt voor meer interesse in jouw bedrijf, naamsbekendheid en bereik. Kijkers van een video zijn namelijk weer een hele andere doelgroep dan de gebruikers die je content slechts zien. Met die doelgroep kun je vervolgens weer een campagne maken en zo zul je extra sessies krijgen van mensen die via video in aanraking geweest zijn met jouw merk. Bovendien zit een ontzettend groot gedeelte van de consumenten dagelijks op social media, de kans dat jouw video gezien wordt door duizenden consumenten is enorm.

  Video’s zorgen ervoor dat het bereik van jouw bedrijf vergroot wordt. En dit kan uiteraard leiden tot meer leads en meer naamsbekendheid.

 • Advies over videomarketing

  Een vraag die jij je waarschijnlijk nu afvraagt: hoe ga ik te werk? Als je wel wat hulp kunt gebruiken om van start te gaan, kunnen wij je daarbij helpen. We zullen werken aan een strategie en geven input en best practices voor jouw branche. Neem contact op voor meer info.

  Neem contact op
 • Contact