fbpx
 • Home
 • 4 Manieren om videomarketing in te zetten
Samen een project starten?
 • Een breed begrip

  Het staat tegenwoordig bij elke content marketeer wel in het woordenboek: Videomarketing. Maar videomarketing is nog altijd een breed begrip met verschillende invalshoeken. Want wat voor video moet het zijn en via welke kanalen ga je de video verspreiden? Voordat we verder op deze vragen ingaan is het belangrijk om de “Waarom”-vraag te beantwoorden.

 • Waarom videomarketing?

  Voor het inzetten van video marketing is het goed om te weten waarom je hiervoor kiest. Daarom hier een aantal statistieken om je te overtuigen van het nut van videomarketing:

  • Zo’n 45 procent van de internetgebruikers kijkt gemiddeld één uur per week naar video’s via Instagram of Facebook
  • Een video helpt in 90% van de gevallen in het aankoopproces, waarvan 64% ook aangeeft dat een video vaak de doorslag geeft om daadwerkelijk tot aankoop over te gaan
  • Videomarketing is relatief nieuw, en wordt dus ook nog maar door 9% van de bedrijven daadwerkelijk gebruikt. Zo kun jij je dus onderscheiden van de rest.
  • Naast conversieverhoging zorgt videomarketing ook voor een groter bereik. Video’s worden 1200% (ja, 1200%!) vaker gedeeld via social media kanalen dan statische posts zoals afbeeldingen of tekst.
 • 4 Manieren om Videomarketing in te zetten

  1. Email

  Klanten die zich hebben aangemeld voor een nieuwsbrief zijn vaak de meest loyale klanten voor je bedrijf. Het is belangrijk om deze loyaliteit en de ervaring van deze klanten met je merk te vergroten, waarbij video een goed middel is. De video’s kunnen sneak previews zijn, maar je kunt klanten bijvoorbeeld ook een video doorsturen vanaf je website of je social media kanalen. Probeer deze zoveel mogelijk te personaliseren. Als je ziet dat een klant bijvoorbeeld lang naar één soort productcategorie heeft gekeken, stuur dan een video over deze productcategorie. Zo voelt de klant zich gewaardeerd.

  2. Kondig een evenement of nieuw product aan

  Een aankondiging van een evenement of nieuw product is vaak een belangrijk moment voor je bedrijf, en daar hoort dus ook vaak een bijzondere bekendmaking bij die mensen zullen onthouden. Met in het achterhoofd hebbende dat video’s 1200% vaker worden gedeeld dan afbeeldingen of tekst, is het slim om de launch van een nieuw product of evenement via een video bekend te maken. Zo wordt het voor de klant een stuk aantrekkelijker om er daadwerkelijk ook aandacht aan te besteden. Naast een aankondiging kun je natuurlijk ook een aftermovie maken.

  3. Gebruik livestreams voor de ultieme engagement

  Een nieuwe, opkomende manier van videomarketing zijn livestreams. Bij livestreams gaat het vooral om de engagement met je doelgroep en klanten. Hoewel een livestream vaak niet even gepolijst is als een echte video, is het wel ‘echter’ en brengt het je vaak dichter bij de klant (en vice versa). Zo kun je een persoonlijke band met de klant opbouwen door bijvoorbeeld een Q&A te organiseren. De doelgroep krijgt op deze manier ook de persoon achter de organisatie te zien, waardoor het vertrouwen groeit.

  4. Adverteren met video’s

  En tot slot: je kunt adverteren met je video’s. Veruit het meest gebruike platform voor video’s is natuurlijk Youtube. Op Youtube adverteren kan via de tool Google Ads. Niet alleen wordt je video dan verspreid onder een enorm aantal gebruikers (uiteraard zelf te bepalen wie je video krijgt te zien), ook krijg je alle statistieken te zien die relevant zijn. Door te adverteren kun je dus ook het succes van je video meten, en daarop anticiperen bij het maken van je volgende video.

 • Start direct

  Nu je weet waarom je videomarketing zou moeten gebruiken en op welke manieren je het kunt toepassen, is het aan jou om het ook daadwerkelijk in de praktijk te gaan brengen. Inspireer de doelgroep, pak hun aandacht, zoek het contact en zorg dat ze zich gewaardeerd voelen. Als je dit allemaal in een video weet te stoppen, dan ben je keihard op weg om een succesvolle video marketeer te worden! Kun je wel tips en advies gebruiken? Neem contact op en ga in gesprek met een van onze marketeers!

  Tips en advies
 • Contact